Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи нарисува

...
Повече от 500 години след като Леонардо да Винчи нарисува
Коментари Харесай

Италианска изследователка дешифрира мистериозния фон на картината Мона Лиза

Повече от 500 години откакто Леонардо да Винчи нарисува " Мона Лиза ", италианска изследователка счита, че е разбулила мистерията към фона на едно от най-известните творби на изкуството в света, съобщи Ройтерс.

Историци на изкуството от дълго време разискват пейзажа на картината и допускат кои са местата, които може би са въодушевили Леонардо. Геоложката и експерт по италианския подем Ан Пицорусо счита, че Леко в Северна Италия е местността, изобразена на творбата.

" Когато пристигнах в Леко, разбрах, че той е нарисувал Мона Лиза тук ", сподели Пицорусо. Малкото градче на брега на езерото Комо е известно като мястото на деяние в романа " Годениците: Миланска хроника от XVII столетие " на Алесандро Манцони, написан през 1842 година.

Според изследователката изобразеният на картината корубест мост подхожда на Ponte Azzone Visconti или Стария мост от XIV в. Предишни теории го свързват с сходни структури в други италиански градове като Арецо и Бобио.

Пицорусо не е първата, която твърди, че е дешифрирала загадката, само че в поддръжка на изказванията си се базира на познанията си в региона на геологията.

" За мен мостът не беше значимият аспект на живописта ", сподели Пицорусо. По думие ѝ в другите хипотези представянето на геологията е просто неправилна. Тя открива, че скалните формирания в Леко са от варовик, който подхожда на изобразеното зад " Мона Лиза ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР