Люис Хамилтън призна превъзходството на Валтери Ботас в квалификацията за

...
Люис Хамилтън призна превъзходството на Валтери Ботас в квалификацията за
Коментари Харесай

Хамилтън: Поздравления за Валтери, не бях достатъчно добър

Люис Хамилтън призна превъзходството на Валтери Ботас в квалификацията за Гран при на Англия на пистата „ Силвърстоун”. Пилотът на Мерцедес спря хронометрите на 1:25.093 минути, а съотборникът му Люис Хамилтън остана на втората позиция с закъснение от +0.006 секунди. Трети се подреди Шарл Льоклер, а след него остана Макс Ферстапен.

Ето какво споделиха основните настоящи лица от квалификацията през днешния ден.

„ Поздравления за Валтери и за това, което той направи. Мисля, че не просто не бях задоволително добър. Работих извънредно старателно в цялата сесия, само че трябваше да се примиря с грешката в предпоследния тур. В края се пробвах да реализира освен това, поправих неточността в Брукландс, само че не бях задоволително бърз. Състезанието на следващия ден ще бъде доста дълго. Фокусът ми е подложен в неделния ден. Това е най-великото Гран при на годината. Новите писти имат добър дизайн, завои, само че в случай че нямат тази аудитория, те не могат да се съпоставят с това, което ни дава „ Силвърстоун”, разяснява Люис Хамилтън.

От своя страна Ботас показа: „ Чувството е ужасно. Разликите в днешния ден бяха доста дребни. Затова съм доста благополучен, тъй като направих доста добра обиколка и направих полпозишъна. Знаех, че още първата ми обиколка е доста мощна. Честно казано трябваше да подобря резултат си при второто си излизане на пистата. Не бях обаче задоволително бърз в ранната част на обиколката ми. Тук е доста мъчно да направиш една чиста обиколка без да допускаш неточности в другите браншове. Щастлив съм.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР