Лудогорец посреща Левски в най-интересния мач от от 14-ия кръг

...
Лудогорец посреща Левски в най-интересния мач от от 14-ия кръг
Коментари Харесай

Нов сблъсък в сезона на дербитата, този път Лудогорец - Левски

Лудогорец посреща Левски в най-интересния мач от от 14-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата е през днешния ден, неделя, 29 октомври, от 18.15 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.

Миналата седмица наблюдавахме конфликта сред втория ЦСКА в класирането, в този момент е ред на дуела сред първия Лудогорец и третия Левски. В идващия кръг пък ще забележим и мача Лудогорец - ЦСКА, тъй че сега сме в сезона на дербитата.

В предходния кръг от шампионата разградчани се постановиха по безапелационен метод с 4:0 над Етър Велико Търново, до момента в който „ сините “ направиха 2:2 с ЦСКА в дербито на 13-ия кръг.

В класирането отборът от „ Георги Аспарухов “ има 25 точки на третото място, до момента в който първенците са на върха с 33.

Първата среща сред двата състава за този сезон се игра на 6 септември в София и не излъчи победил (0:0).

През седмицата и двата състава взеха с триумф осминафиналите си борби за Купата на България. За разлика от момчетата на Димитър Димитров-Херо левскарите се класираха за идващия стадий в постоянното време след минималния триумф с 1:0 над Монтана. Разградчани се потрудиха крепко, елиминирайки Берое с дузпи.

През предишния сезон Вандерсон (Лудогорец) бе първи в класацията на най-вече асистенции – 19, през сегашния подаде първия си голов пас чак в 13-ия кръг.

В предишния кръг против Етър Клаудиу Кешерю вкара третия си хеттрик в българското състезание (другите са против Дунав и Локо Гражданско отделение през предишния сезон), чужденецът с най-вече хеттрикове е някогашният нападател на Левски Гара Дембеле – 4.

Анисе Абел е пред своя мач №150 в българското състезание, като последните 77 бяха с екипа на Лудогорец. Дебютът на мадагаскареца бе на 10 септември 2011 година при успеха на Черноморец Бс с 4:0 над Видима-Раковски.

Двойката Жорди Гомес-Давид Яблонски създаде 4 от последните 6 гола на сините в шампионата и отстъпва само на дуета Тиаго Родригес-Фернандо Каранга, изработил 6 от попаденията на ЦСКА досега.

Левски взе единствено точка в последните си 6 гостувания на „ Лудогорец Арена” с 0:0 на 14 април т.г., когато в стартовите 11 за отбора бяха едвам двама от настоящия състав – Пиргов и Прохазка.

В последните си 4 мача за състезание Габриел Обертан не се е разписвал, няма и голов пас за Левски, в предходните си 4 дуела активът му бе 3 асистенции против Пирин Бл, Славия и Ботев Пд, последвани от попадение против Септември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР