Лудогорец допусна историческо поражение и огромно унижение, след като загуби

...
Лудогорец допусна историческо поражение и огромно унижение, след като загуби
Коментари Харесай

Пирин разкри Лудогорец в Разград

Лудогорец позволи историческо проваляне и голямо оскърбление, откакто загуби с 3:5 от Пирин (Благоевград) в Разград в последния мач от 19-ия кръг на efbet Лига.
Гостите поведоха с 4:0 след попадения на Христофор Хубчев (15) и Мохамед Брахими (46 и 70), а Оливие Вердон (38) си забучи автогол.
Шампионът и водач в първеството опита да се добере до незаслужена точка и съвсем го стори след три гола на Оливие Вердон (77), Кирил Десподов (88-дузпа) и Каули (90), само че Венцислав Бенгюзов постави точка на разногласието с пети гол за Пирин в 91-ата минута.
За този дуел домакините бяха без част от главните си футболисти, а аргументите се криеха в травми, санкции и треньорски решения. Кахлина смени Падт на вратата. Извън групата останаха Сисиньо, Сотириу, Ману и Текпетей. На пейката започнаха Гонсалвеш и Янков.
Техните заместници обаче се показаха извънредно едва и с този дуел огромна част от играчите на разградчани за следващ път демонстрираха, че нямат нужната класа за упоритостите на отбора.
Гръмкият триумф на Пирин пък пристигна след пет следващи турнирни дуела без победа и нито един триумф като посетител през сезона. Петте гола са връх във вратата на Лудогорец, който в никакъв случай не е допускал толкоз попадения в домашен турнирен дуел, откогато се подвизава в елита.
Инасио Марин насочи първия шут по посока на една от двете порти преди да са изтекли две минути, само че той мина около деснаия стълб на Хенгелман. В 7-ата минута Марин стреля още веднъж, само че с глава и в ръцете на вратаря.
Три минути по-късно Пирин провежда рискова контраофанзива, при която Икоко отхвърли да покрие състезател на благоевградчани и при подаване с едно докаосване на Брахими към него щеше да се стигне до съвсем сигурен гол, само че такова не последва. Някъде тук се видя, че " орлетата " ще основат съществени проблеми на " орлите ".
Гостите проведоха нова рискова офанзива посредством Брахими в 15-ата минута, след която завоюваха корнер. Последва центриране на задната греда, където Хубчев надскочи Вердон и осъществя с глава - 1:0 за Пирин.
В 29-ата минута домакините пропуснаха да изравнят. Икоко изведе отдясно Каули в наказателното поле на гостите, бразилецът върна към Марин, испанецът опита да осъществя в празната врата, само че Бодуров блокира топката с шпагат и я мазета в ъглов удар. 120 секунди по-късно Хенгелман мазета шут от фаул на Десподов.
В 38-ата минута Пирин удвои след чудноват автогол на Вердон, който вкара от 17 метра в личната си врата при опит да почисти подаване по земя отдясно.
Второто попадение тотално стъписа футболистите на разградчани, които и до този миг играеха извънредно едва, и до края на полувремето те по този начин и не съумяха да отговорят съответно на своя противник.
На почивката наставникъът на Лудогорец Станислав Генчев направи единствено една смяна в своя състав, пускайки Сантана за сметка на Шоу. Така той остави на терена меко казано неубедителните Пинас, Икоко, Баджи, Ротариу, Вердон, Десподов и Марин.
Пирин се възползва по най-хубавия метод от решението на Генчев и в 46-ата минута шокира разградчани с трети гол след брилянтна контраофанзива. Карачанаков напредна отляво с топка в крайници и изведе брилянтно Брахими, който бе изтърван от Пинас, а нападателят с гръмък шут под гредата повиши на 3:0.
В 50-ата минута Марин получи извеждащ пас, само че си поведе неприятно топката, а Хенгелман излезе и го блокира добре. В 76-ата минута и Ротарио опитва да означи след шут от дребен ъгъл, само че не уцели вратата.
Пирин не спря дотук и унижението за Лудогорец продължи. В 70-ата минута домакините инкасираха четвърти гол, когато Брахими направи за смях Пластун и невъзмутимо вкара второто си попадение с шут по земя от границата на дребния пеналт.
Малко преди и след четвъртия гол Генчев бе заставен да извърши няколко смени, което се отрази позитивно на играта на отбора в офанзива.
Разградчани върнаха един гол посредством Вердон в 77-ата минута. Защитникът се разписа с шут от 23 метра, който свари неопитен Хенгелман.
Десподов вкара за повторно в гостуващата врата, реализирайки от дузпа в 88-ата минута. Тя бе отсъдена за леко бутане на Чибота от Дяков, а халфът на благоевградчани и бимш скапитан на Лудогорец остана неудовлетворен от решението на съдията и наподобява, че имаше право.
Само 120 секунди по-късно Пластун смъкна с глава за Каули, който понижи на 3:4.
В 91-ата минута обаче защитата на Лудогорец се провали за следващ път, когато Кахлина мазета центриране отдясно, топката попадна в Бенгюзов и халфът без проблем умъртви ентусиазма за точка на домакините с гол на празна врата за крайното 3:5.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР