Лоренцо Музети заяви, че е доволен от настоящия си наставник

...
Лоренцо Музети заяви, че е доволен от настоящия си наставник
Коментари Харесай

Музети: Нямам намерение да назначавам „супертреньор“


Лоренцо Музети съобщи, че е удовлетворен от сегашния си ментор и въобще не обмисля треньорска промяна. През последните седмици италианецът доближи до полуфиналите в София и Флоренция, като това му бе изцяло задоволително, с цел да си обезпечи място на Next Gen Финалите в Милано. Преди присъединяване си в Неапол международният №24 даде изявление за La Gazzetta dello Sport, в което разяснява развиването си през последната година.

„ Мисля, че през последните месеци израснах доста освен като състезател, само че и като персона. Напоследък имам възприятието, че всяка моя подготовка е ползотворна и се пробвам да придвижвам това в мачовете. Няма гаранция, че ще се получи, само че не това е най-важното сега. Това, което е най-важно, е след всеки мач, без значение от резултата, да се връщам в съблекалнята с ясното схващане, че съм дал всичко от себе си “ – сподели международният №24.

Роденият в Карара тенисист съобщи, че наличието му в тима на Италия за Купа Дейвис е било доста скъп опит за него и е асъдействало съществено за развиването му. „ Без подозрение, присъединяване ми в мачовете за Купа Дейвис е едно от нещата, които ми помогнаха да израсна доста. Да играеш за родината си постоянно е особено преживяване. Освен това имаме страховит тим и атмосферата в лагера е страхотна. Хубаво е да имаме опцията да си приказваме, да упражняваме и да прекарваме време дружно. Надявам се, че това ще ни помогне да се представим добре и в Малага “.

През юли Музети реализира най-големия триумф в кариерата си досега. Италианецът завоюва купата на ATP 500 шампионата в Хамбург, като на финала победи Карлос Алкарас.

„ Когато победиш състезател като Алкарас на край, това е миг, който ти дава голямо самочувствие и остава за дълго в паметта ти. В такива моменти разбираш, че се движиш в вярната посока. Разбира се, това не значи, че постоянно всичко ще е наред и ще печелиш всеки мач. Това, което е от голяма важност, е да не губиш религия в сложните моменти и да продължаваш решително по пътя, по който си поел “.

Музети, който сега работи със своя съотечественик Симоне Тартарини, съобщи, че сега не обмисля треньорска промяна макар апелите на част от почитателите и медиите в Италия.

„ Знам, че доста хора упорстват да наема „ супер треньор “, само че за момента нямам желание да го върша. Както постоянно съм казвал, Симоне Тартарини ме познава от дете и имам вяра безусловно в него и в метод му на работа. Ако някой ден решим, че ще е добре да прибавим още един човек към екипа, ще го създадем. Засега обаче нещата ни харесват такива, каквито са “.

В умозаключение 20-годишният тенисист бе запитан кои детайли от играта си счита, че би трябвало да усъвършенства преди последните шампионати за годината.

„ Има няколко неща, които се нуждаят от усъвършенстване, само че най-много сервисът. Освен това би трябвало да бъда по-офанзивен. През последните месеци работихме доста върху играта ми от главната линия и ще продължим да поставяме старания в тази тенденция. Определено съм прогресирал много в съпоставяне със същия интервал от предходната година. Вече си осигурих класирането за Next Gen Финалите и се надявам да се показва мощно в Милано и да завърша сезона по положителен метод “ – отговори третата ракета на Италия.

Тази седмица Музети е подложен под №4 на шампионата в Неапол. Италианецът ще стартира присъединяване си против Ласло Джере или Борна Гойо, а при победа ще се изправи против Даниел Галан или Нуно Боргеш на четвъртфинала.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР