Алехандро Табийо е първият 1/2-финалист на Мастърса в Рим. Това

...
Алехандро Табийо е първият 1/2-финалист на Мастърса в Рим. Това
Коментари Харесай

Приказката продължава: Табийо преодоля другата изненада на турнира и е 1/2-финалист в Рим!

Алехандро Табийо е първият 1/2-финалист на Мастърса в Рим. Това може да звучи като голяма изненада, само че несъмнено не е такава предвид на изключителната форма, в която се намира чилийския тенисист, който през предходната седмица завоюва купата на Чаланджъра в Екс-Ан-Прованс, а в последните дни записа победи над играчи като от ранга на Карен Хачанов и самия международен номер едно Новак Джокович.

Днес пък Табийо сподели, че е също толкоз мощен душевен, даже когато е в ролята на любимец и се оправи със съпротивата на другата огромна изненада в шампионата, а точно китаеца Жижен Жанг - 6:3 6:4 за 1 час и 24 минути игрово време. По този метод левичарят ще си обезпечи влизане в топ 25 от идния понеделик и сигурно ще бъде подложен на Ролан Гарос, а в място за финала го чака борба с един всред Александър Зверев и Тейлър Фриц.

Срещата стартира с тотална доминация на сервиращите и не видяхме нито извоювана точка за посрещачите през първите три гейма. Табийо обаче бързо се приспособи към мощния нчален удар на Жанг и стартира все по-често влизаше в разигравания, където контролираше изцяло нещата и постоянно матираше противника си с сполучливи къси топки. Всичко това разреши на южноамериканеца да направи пробив, с който поведе с 4:2 и въпреки международният номер 56 да имаше късмет за рибрейк в последния вероятен миг, то до изненада не се стигна и 29-ият подложен затвори сета в своя изгода.

Втората част започва по желан метод за Табийо, защото азиатецът прекали в опитите си да бъде нападателен и влезе в серия от неточности, която разреши на чилиеца да пробие още в първия гейм. Оттам насетне левичарят беше безусловно непогрешим на личен сервис, което изцяло се отнасяше и за неговия противник, само че размяната на извоювани сервис геймове, изрично работеше в интерес на по-високоранкирания състезател и той се поздрави с крайната победа, трансформирайки се в първия чилиец на 1/2-финал в " Мастърс " сериите през последните 15 години.

The fairytale continues!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР