Ливанското правителство заяви, че води преговори с проиранското движение Хизбула,

...
Ливанското правителство заяви, че води преговори с проиранското движение Хизбула,
Коментари Харесай

Ливан преговаря с Хизбула, за да избегне ескалация с Израел

Ливанското държавно управление съобщи, че води договаряния с проиранското придвижване " Хизбула ", с цел да избегне ескалация с Израел след убийството фигура номер две на " Хамас " в южните покрайнини на Бейрут, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Изпълняващият длъжността министър на външните работи Абдала Бу Хабиб съобщи през вчерашния ден вечерта пред Би Би Си, че държавното управление му беседва с " Хизбула ", с цел да убеди придвижването да не реагира на убийството, което породи опасения за по-голям спор в Близкия изток.

" Ние сме доста загрижени, ливанците не желаят да бъдат въвлечени в това, даже " Хизбула " не желае да бъде въвлечена в районна война ", споделя министърът.

Министерството на външните работи на Ливан стартира да приготвя тъжба до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за наказание на израелската експанзия. Документът се изготвя по инструкции на служебния министър-председател Наджиб Микати, заяви държавната Национална осведомителна организация. 

Заместник-ръководителят на политическото бюро на " Хамас " Салех ал Арури беше погубен във вторник вечерта при хипотетичен удар с дрон по офис на " Хамас " в южните покрайнини на Бейрут, считани за бастион на " Хизбула ". Според придвижването " Хамас ", което е съдружник на " Хизбула " и е подкрепяно и от Иран, при удара са починали общо седем души, в това число двама водачи от въоръженото крило на " Хамас ". Терористичната организация незабавно упрекна Израел, макар че досега Израел не е поел отговорност.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР