Американският президент Джо Байдън заяви днес, че прекратяването на огъня

...
Американският президент Джо Байдън заяви днес, че прекратяването на огъня
Коментари Харесай

Байдън: Още утре ще има прекратяване на огъня, ако Хамас освободи заложниците

Американският президент Джо Байдън съобщи през днешния ден, че прекратяването на огъня във войната сред Израел и " Хамас " е допустимо " още на следващия ден ", в случай че палестинската формация освободи заложниците, съобщи Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Още на следващия ден ще има преустановяване на огъня, в случай че " Хамас " освободи заложниците ", съобщи Байдън на банкет за набиране на средства за предизборната му акция покрай Сиатъл, в северозападната част на Съединени американски щати, в дома на някогашен изпълнителен шеф на " Майкрософт ".

В петък шефът по връзките на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби уточни ясно, че договарянията са в задънена улица. Според него е доста тъпо, че последният кръг от договарянията в Кайро не е довел до нищо. 

Тъй като Израел и " Хамас " не договарят директно между тях, Египет, Катар и Съединените щати работят като медиатори. 

В навечерието на израелския Ден в памет на починалите бойци и жертвите на тероризма фамилиите на 38-те заложници, убити от палестинското ислямистко придвижване, приканиха за почтено заравяне на починалите. 

Опечалените нямат гроб, където да почетат паметта на околните си - съобщи Нирит Алон, партньорка на погубен мъж. 

" Молим за място за заравяне на сина ни, с цел да намерим разтуха и да преминем към идната глава от нашия печален живот ", обявиха през вчерашния ден Хагит и Руби Чен, родителите на Итай Чен.

Моше Ахимас, татко на убития Томер Ахимас, прикани държавното управление да " върне живите и мъртвите ". В Деня на възпоменанието фамилията му ще застане пред празен гроб. " Вместо Томер има земя от кибуца Нирим, напоена с кръвта му ".

Израел заяви, че е разкрил нови тунели в линията Газа, съобщи ДПА.

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари заяви, че е открит " под земята маршрут " в град Зейтун в центъра на изолираната крайбрежна линия. Оттам терористите са възнамерявали набези против израелските войски. 

В региона на Зейтун се организира огромна военна интервенция. Според Хагари са убити към 30 терористи. Десетки оръжия са били конфискувани в едно учебно заведение. В източната част на Рафах в южната част на линията е открит и тунел.

Вечерта израелски изтребители са атакували и цели в северната част на линията Газа, заяви представителят на армията. Сутринта това е било предшествано от евакуация на цивилното население. 

През последните седмици се следят опити на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " да възвърне военните си уреди, сподели Хагари. " Навсякъде, където имаме информация за такива опити на " Хамас ", ще действаме ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР