Липсата на категоричен отговор на агресия като тази на Русия

...
Липсата на категоричен отговор на агресия като тази на Русия
Коментари Харесай

Симеонов за Крим: Един път ще бъде Украйна, втори път може да е друга държава

Липсата на безапелационен отговор на експанзия като тази на Русия в Крим заплашва сигурността на цяла Европа. Това съобщи по време на полемика в София вицепремиерът Валери Симеонов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Ако такива дейности останат без последици, тежко и горко на всички ни, веднъж ще бъде Украйна, повторно може да е друга страна, трети път на друго място може да се повтори подобен опит, и от тази нежна непоклатимост на Европа и на света нищо няма да остане”, безапелационен беше той.

Той акцентира, че приказва в качеството си на ръководител на НФСБ. Партията му е част от обединението „ Обединени патриоти”, в която влиза и „ Атака” на Волен Сидеров – политическа мощ, която поредно е заставала на проруски позиции, изключително във връзка с украинската рецесия и глобите, наложени на лица и компании от обкръжението на Кремъл.

Особено трагично Симеонов и Сидеров се разминаха в оценката си за визитата на съветския патриарх у нас, който размаха пръст на президента Румен Радев поради метода, по който е била маркирана годишнината от Освобождението. Вицепремиерът назова духовника " второразрядно ченге ", при което от " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация го приканиха да се извини.

Днес Симеонов прикани за единна европейска реакция против съветската експанзия.

„ Когато има акт на експанзия, на нарушение на интернационалното право, надлежно демократичните страни би трябвало да са единни, а не да се водят от личните си стопански двустранни връзки - в тази ситуация с Русия. В тази посока би трябвало да се работи”, безапелационен беше той.

Новият непотопяем самолетоносач на Москва

Русия трансформира превръща Крим в мощен боен плацдарм на южния фланг на НАТО, като най-съвременните ракетни комплекси и самолети са ситуирани на полуострова. Това разяснява по време на полемиката ръководителят на меджлиса на кримските татари Рефат Чубаров.

По думите му Русия изтласква от Крим хора, от които не се нуждае, като преди всичко това са кримските татари, трансформира популацията на района. „ Русия влага пари в Крим, само че не в стопанската система, а във военни съоръжения”, сподели Чубаров.

Той изрази признателност за глобите в резултат на анексирането на Крим, които съгласно него добре се усещат от Русия, само че по думите му не са задоволителни, с цел да бъде принудена тя да се върне в границите на интернационалното право.

В отговор на въпрос татарският водач сподели, че ще бойкотират идните президентски избори в Крим. „ Меджлисът на татарския народ прикани освен кримските татари, а всички живеещи в Крим, да се бойкотират изборите”, сподели Чубаров.

„ В последна сметка се надяваме, че Крим ще се върне в Украйна. Дотогава чакаме, че Руската федерация би трябвало да се научи да приказва със съседите си не с езика на спецоперации, а да зачита техния териториален суверенитет и независимостта им”, уточни и украинският дипломат у нас Микола Балтажи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР