Лидерите на Г-7 осъдиха безпрецедентната атака на Иран срещу Израел

...
Лидерите на Г-7 осъдиха безпрецедентната атака на Иран срещу Израел
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 осъдиха атаката на Иран срещу Израел

Лидерите на Г-7 осъдиха невижданата офанзива на Иран против Израел и потвърдиха уговорката си към сигурността на Израел.

Това стана ясно, откакто Италия свика видеосреща на водачите в неделя, поради нападението, написа Reuters, базирайки се на известие на кабинета на италианския министър председател Джорджа Мелони.

 

Президентът Байдън беседва с водачите на Г-7 посредством предпазено видео, оповестиха от Белия дом. Байдън даде обещание съгласуван дипломатически отговор на Г-7 на офанзивата с дрон и ракета, която той осъди, а италианският външен министър Антонио Таяни сподели, че се надява израелското държавно управление да прояви въздържаност в отговора си, добавя Reuters.

" Изразяваме нашата взаимност и поддръжка към народа на Израел. Потвърждаваме нашия ангажимент към неговата сигурност. Ще продължим да работим за стабилизиране на обстановката ", сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, излиза наяве от Twitter.

Г-7 включва Съединени американски щати, Канада, Италия, Англия, Франция, Германия и Япония. Нейните външни министри би трябвало да се срещнат на 17-19 април на италианския остров Капри.

Източник Actualno.com

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР