Лидерът на Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) в Северна Македония

...
Лидерът на Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) в Северна Македония
Коментари Харесай

Албанците в Македония очакват добри новини за членството в ЕС до края на годината

Лидерът на Демократическия съюз за интеграция (ДСИ) в Северна Македония Али Ахмети се надява до края на тази година да има положителни вести от София за разрешаване на разногласието сред районен съд Македония и България, съобщи БГНЕС.
ДСИ е част от ръководещата в Северна Македония коалиция отпред с премиера Зоран Заев. Външният министър Буяр Османи е представител на ДСИ в този кабинет.
 България е последната спънка пред Македония за Европейския съюз България е последната спънка пред Македония за Европейския съюз
Не е елементарно да планираш бъдещето в район като Балканите, където историята постоянно хвърля сянка върху сегашното, написа Associated Press в...
В предаването " Кликс плус " на ТВ 21 Ахмети прикани за малко самообладание. На въпроса " по какъв начин би разрешил разногласието с България " Ахмети сподели следното: " Въпрос на време. Според мен не е моментът да споделям обществено последните оферти или документи, които са разменени сред двете страни. Да изчакаме реакцията на България ".
Според Ахмети този въпрос е измежду главните цели на македонския министър на външните работи.
" Буяр Османи е много деен. Очаквам резултати. В този миг е доста значимо да демонстрираме пред всички жители, и по-специално пред нашите македонски съграждани, че ние с тях споделяме, както положителното, по този начин и неприятното, че сме един до друг с тях, в това число и при разрешаването на този спор. Това е исторически миг, в който би трябвало да се разбере, че страната ни има министър на външните работи. Поздравявам го за неговата зрялост ", сподели Ахмети и добави, че за България и районен съд Македония би трябвало да бъде приоритет бъдещето, а не предишното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР