Лидерът на „Атака” Волен Сидеров не се притеснява за председателското

...
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров не се притеснява за председателското
Коментари Харесай

Сидеров не се притеснява за лидерското си място в ПГ, Симеонов няма амбиции за поста

Лидерът на „ Атака” Волен Сидеров не се тормози за председателското си място отпред на парламентарната група на Патриотите. Бившият вицепремиер Валери Симеонов, който през днешния ден е за първи ден на работа като народен представител, от своя страна означи, че няма упоритости за лидерския пост в парламентарната група.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Няма да се тормозя, когато съм с моите другари – „ with a little help from my friends”, имаше една ария на „ Бийтълс”, разяснява Сидеров в отговор на журналистически въпрос.

„ Атака” жертва себе си, с цел да има в този момент минимум депутати, само че спасихме ръководството, сподели още той.
Народно събрание одобри оставката на Валери Симеонов, Марияна Николова става вицепремиер (ОБНОВЕНА) Промяната мина с гласовете на болшинството, само че депутатите от „ Атака ” не участваха в гласуването
„ Достатъчно дълго време сме работили с Волен Сидеров, уповавам се да работим и занапред”, сподели пък Валери Симеонов в коридорите на Народното събрание. Според него няма драма, че Сидеров не е подписал номинацията на новия вицепремиер. „ Сидеров не гласоподава, значи не утвърждава и не приема тази номинация, това е негово право”, посочи Симеонов.

Волен Сидеров сподели още, че в никакъв случай при срещи на „ Обединените патриоти” не е ставало въпрос да оглавява листи за евроизборите, а единствено за общо явяване на вота.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Никога нито във формата на парламентарната група, нито във формата на патриотичната коалиция не е ставало въпрос да повеждам каквито и да било листи. Единственият въпрос, който съм поставял, е бил ще бъдем ли дружно на изборите, който е доста логически. Той ме интересува в действителност, тъй като без нашия общ триумф с ГЕРБ, който да бъде по-добър от този на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, отиваме на предварителни избори”, означи водачът на „ Атака”.
Волен Сидеров: Коалицията остава, аз съм елементарен народен представител Лидерът на "Атака " не чака разтърсвания в обединението
Той изясни, че не е участвал в залата за гласуването на новия вицепремиер по персонални аргументи. „ Не я познавам като политик, въпреки всичко това е вицепремиерски пост, би трябвало да имаш политически опит”, означи водачът на „ Атака”. По думите на Сидеров той е предложил да се изчака с кандидатурата за вицепремиерското място.

Парламентарните кореспонденти видяха, че в пленарната зала Симеонов е седнал на мястото, на което по принцип седи Сидеров.

След връщането на Симеонов в Народното събрание Миглена Александрова от „ Атака” към този момент не е народен представител. Това води и до преразпределение на силите в парламентарната група – 7 са депутатите на „ Атака”, 9 – на НФСБ и 11 за Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР