Летище София отговаря на всички мерки за сигурност предвидени в

...
Летище София отговаря на всички мерки за сигурност предвидени в
Коментари Харесай

Московски спешно ще проверява има ли технически проблеми в сигурността на летище "София"

Летище " София " дава отговор на всички ограничения за сигурност планувани в националното и европейското законодателство, сподели в границите на парламентарния надзор министъра на превоза Ивайло Московски. Изявлението му беше в отговор на въпрос на депутата Георги Свиленски за подготвеността на аеропорта да подсигурява сигурността на всички, които ще приминат през него в границите на идното председателство на Европейски Съюз.

Ивайло Московски обаче беше сюрпризиран от въпрос на Свиленски дали от 6-ти юни насам рентгеновата системата на Терминал 2 на летището не работи и се употребява спешен рентген, с лимитирани благоприятни условия. Министърът нямаше данни и за проблеми със системата за видеонаблюдение, чиито контракт за поддръжка е изминал и непрекъснато има отводи в работата й.

" Не съм осведомен за механически уреди, които не са изправни. Ще ревизира персонално ", съобщи Московски.

Преди спомагателните въпроси, Ивайло Московски осведоми, че доникъде на годината Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " е направила инспекции, при които са тествани личния състав, метода за култивиране и инспекция на багажите, товарите и пощенските колета. Имало е и скрити проби в зоните, до които имат достъп посрещачи и изпращачи.

Московски уточни още, че през септември ще има събиране на Съвета по гражданско въздухоплаване, в което ще вземат участие министрите на вътрешните работи и защитата, и ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност ", на което ще се разиска въпросът със сигурността на летището. " Съветът ще проучва настоящите ограничения за сигурност и нуждата за спомагателни ограничения ", допълн транспортният министър. Предстои и изключителна ревизия на ВИП-терминала на летище " София ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР