Лекарите от УМБАЛ Св. Марина във Варна са осъществили нова

...
Лекарите от УМБАЛ Св. Марина във Варна са осъществили нова
Коментари Харесай

Близките на жена от Германия, починала в България, дариха органите ѝ във Варна

Лекарите от УМБАЛ " Св. Марина " във Варна са осъществили нова донорска обстановка, при която са експлантирани два бъбрека и черен дроб.

Органите са дарени от фамилията на 50-годишна задгранична гражданка от Германия, която е изпаднала в мозъчна гибел след тежък кръвоизлив по време на почивката си в България.

" Семейството незабавно даде единодушието си да дарят опция за нов живот на тежко заболели българи ", споделя проф. доктор Вилиян Платиканов, шеф на Клиниката по анестезиология и и интензивно лекуване и координатор по донорство.

От болничното заведение във Варна изричат своите съболезнования към околните, както и уважението си към тях за взетото хуманно решение в този тежък миг.

Министерството на защитата оповестява, че аероплан " Спартан " е осъществил въздушен превоз по преместването на дарените органи в сряда вечер.

На борда на самолета са пътували два медицински екипа от Военномедицинска академия и УМБАЛ " Александровска ", които са взели участие в донорската обстановка.

Мисията София-Варна-София е траяла няколко часа, като самолетът се е върнал назад в столицата минути преди среднощ.

Екипажът му е с пълководец капитан Николай Георгиев, втори водач старши лейтенант Калоян Атанасов и борден инженер майор Мирослав Пипев от транспортна авиобаза Враждебна на Военновъздушните сили. Машината е готова за полет от инженерен състав с началник лейтенант Мартин Георгиев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР