Кен Грифин призова Харвардския университет да прегърне западните ценности“, като

...
Кен Грифин призова Харвардския университет да прегърне западните ценности“, като
Коментари Харесай

Кен Грифин призовава Харвардския университет да прегърне „западните ценности“

Кен Грифин прикани Харвардския университет да прегърне „ западните полезности “, като милиардерът, управител на хедж фондове и донор, сподели, че разтърсванията, обхващащи университетските кампуси, са артикул на „ културна гражданска война “ в образованието на Съединени американски щати.

Грифин, който основа американския хедж фонд Citadel на стойност 63 милиарда $ и е дал повече от 500 милиона $ на своята алма матер, сподели пред Financial Times, че Съединени американски щати са „ изгубили взор на образованието като средство за гонене на истината и придобиване на познания ” през последното десетилетие.

„ Разказът в някои от колежаните ни доближи до равнището, че системата е манипулирана и несправедлива и че Америка е измъчвана от систематичен расизъм и систематична неправда “, сподели той в изявление.

“ p>

Университети, в това число Харвард, Станфорд и Масачузетския софтуерен институт, бяха погълнати от от време на време насилствени митинги против войната на Израел в Газа, които опълчиха богати донори против студентски акти...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР