Тленните останки на цар Фердинанд I ще бъдат върнати в

...
Тленните останки на цар Фердинанд I ще бъдат върнати в
Коментари Харесай

Тленните останки на цар Фердинанд I ще бъдат пренесени в България

Тленните остатъци на цар Фердинанд I ще бъдат върнати в България до един месец. В момента те се намират в криптата на католическата черква " Св. Августин " в родния му град Кобург (Германия), където той умира през 1948 година Тогава е невероятно тялото му да бъде пренесено и положено в България, поради края на монархическото ръководство в България, което бе сменено от комунистическия режим.
След 10 ноември 1989 година бяха основани няколко инициативни комитети за да върнат тленните остатъци на цар Фердинанд I, само че техните старания не се увенчаха с триумф.
Едва в този момент това е допустимо. След преместването им в България, останките на някогашния монарх ще бъдат положени в фамилната крипта на обичания му замък " Врана ".
Още детайлности ще бъдат дадени в навечерието на самото преместване.
Фердинанд Максимилиан Карл Леополд Мария Сакскобургготски е княз на България от 7 юли 1887 до 22 септември 1908 година, когато е оповестена независимостта на страната ни, като след този ден е разгласен за цар. Управлява страната ни до абдикирането му на 3 октомври 1918 година в интерес на неговия наследник - цар Борис III. Тогава напуща и България. Фердинанд I е на престола в продължение на 31 години и по този начин се трансформира в най-дълго управлявалия монарх в Третата българска страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР