Легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо е убеден, че новият треньор

...
Легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо е убеден, че новият треньор
Коментари Харесай

Гонзо: Хубчев ще успее в Левски, дано спре хегемонията на Лудогорец

Легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо е уверен, че новият треньор на "сините " Петър Хубчев ще се оправи с предизвикването и ще има триумф с отбора от стадион "Георги Аспарухов ".

Гонзо разяснява проблемите в българските грандове и с какво Лудогорец продължава да има преимущество пред Левски и ЦСКА. Той обаче има вяра, че още идващият сезон хегемонията на разградчани може да завърши.

Той изрази и неодобрение от честите треньорски смени в огромните ни тимове: "Това е неприятно, най-много поради футболистите, тъй като всеки треньор има своите условия. Всеки като желае да трансформира нещо и в един миг тези хора се объркват. Един треньор има потребност от време. За да си треньор би трябвало да имаш резултати и добра игра. Без добра игра не може да имаш резултати, тъй че е значимо да научиш бързо тима си да играе добър футбол. "

"Треньорът е 50% от тима. Който си мисли, че всеки треньор е еднакъв, значи грубо бърка. И футболистите са отговорни, само че е по-лесно да махнеш един човек, в сравнение с 20. "

"Класата е в постоянството, а ние нямаме чак толкоз огромна класа, че един футболист да държи едно равнище 6-7 мача. Много пъти виждаме един футболист да играе на върха на опциите в един мач, по-късно да не го познаеш в идващия. "

Иванов се изрази и доста положително за към този момент оповестения нов треньор на Левски Петър Хубчев: "Аз съм уверен, че Хубчев ще успее, тъй като е сериозен човек. В последна сметка един треньор употребява по най-хубавия метод играчите, с които разполага. Няма по какъв начин с Берое да играеш атакуващо против Левски и ЦСКА. В националния тим също се оправи добре поради капацитета, който има. Не сме някаква футболна мощ. Взимаше максимума от футболистите. Много е значима и селекцията, 50% е селекцията, футболистите и 50% е треньорът. Хубчев е един от положителните треньори в България. "

"Последните 2-3 мача се веселя, че тези млади момчета изиграха, Хубчев ще има спокойствието да разполага с тези млади момчета. Тези мачове за Левски са протоколни, няма по какъв начин да се лъжем. Важни са за самочувствието и да покажат качествата, които имат. "

"На Левски ще им трябват попълнения, които в случай че имат нужната класа, следващата година битката за купата ще е доста по-трудна. "

Гонзо разяснява и положението на Лудогорец и ЦСКА. "Видяхме, че Лудогорец последните две години не са на това равнище, на което бяха предходните две години. Това бяха и още са извънредно класни футболисти, само че минават годините, преситени са от триумфи. Нормално като задържат един състав 5-6 години да има пренасищане. Като събереш лека-полека и най-после става огромна. "

"Лудогорец има най-хубавите футболисти даже в това положение. Играят дълго време дружно, играли са сложни мачове в Европа, печелили са трофеи. При Лудогорец казусът е мотивацията. Левски и ЦСКА са надалеч от това, което би трябвало да имат като равнище и по тази причина не могат да стигнат Лудогорец. "

"Ако играят Левски и Черно море примерно, избирам да виждам Левски-Черно море пред Манчестър Юнайтед-Челси. Качеството може би в единия мач е по-голямо, само че ми е забавна интригата у нас. "

"За три мача Лудогорец няма по какъв начин да изтърван тази преднина. На базата на тима, който имат, това са доста точки за три кръга. "

"При Любо Пенев началният му интервал, мачовете с Лудогорец, имаше една еуфория, която ме изненада по какъв начин стихна. Отборът играеше може би най-хубавият футбол от трите тим. Може би мачът с Ботев за Купата ги отдалечи от формата, която трябваше да бъде. Лудогорец няма по какъв начин да изгуби купата, само че ЦСКА беше доста близо тази година. Просто не можаха да задържат равнището. "

"Когато един човек желае да си тръгне, никой не може да го спре. Любо Пенев е огромна фигура, вкара почитание към треньора в тима. Вскяа такава фигура като Любо Пенев ще липсва на българския футбол. Нямаме чак толкоз доста известни фигури в българския футбол, с цел да прежалваме човек като Любо Пенев. "

"В България нямаме доста доверие и самообладание, считам, че Левски си откри треньорът, би трябвало да дадат на Хубчев едно успокоение и дълготрайна работа. "

"В момента Левски и Лудогорец имат положителни треньори, работил съм със Стойчо Стоев, извънреден треньор. Хубчев също. Ще забележим ЦСКА. Надявам се следващата година някой от двата гранда, уповавам се Левски, да спре тази надмощие на Лудогорец. "

А липсва ли му страстта от стадиона? "Не. Защото постоянно съм бил водеща фигура в Левски. Сега и да желая да отида на мач ЦСКА-Лудогорец в София, ще ми е малко мъчно. Гледам множеството мачове по малкия екран, на стадиона вървя по-рядко като почитател. По-често вървя да виждам сина ми. Харесвам българското състезание. Има конспирация, има конспирация и в изпадащите. Има забавен конфликт и за Купата, страстите са огромни, може би, тъй като сме българи. "

Гонзо разяснява и назначението на Краси Балъков за народен селекционер. "Радвам се за Краси Балъков, че е треньор на националния тим. Показа с работата си, поисквам му триумф. Нямаме 30 топ играчи, с цел да направи някакъв необикновен тим, само че съм уверен, че ще вземе максимума от тези играчи. "

"Много е значимо да има почитание сред треньорите. На Хубчев работата би трябвало да се регистрира като добра, като наследяваш един тим, който има здрава основа, е доста по-лесно да надградиш. "

"Феновете на Левски ненавиждат и обичат. Може би въз основата на журналистически трудове, че Хубчев играе отбранително, доста от хората се анстройват отрицателно, само че дано изчакат. Хубчев е бил треньор на тимове, при които това е обикновено. Смятам, че в Левски ще бъде напълно друго ", приключи експертът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР