Легендарният Пол Макнами, който беше турнирен директор на Sofia Open

...
Легендарният Пол Макнами, който беше турнирен директор на Sofia Open
Коментари Харесай

Легендарният Пол Макнами: Sofia Open е в Топ 3 на изживяванията ми като турнирен директор

Легендарният Пол Макнами, който беше турнирен шеф на Sofia Open 2017 и Sofia Open 2018, приказва за впечатляващото седмо издание на шампионата от категория ATP 250 в София, което ще се организира от 25 септември до 2 октомври. Бившият номер 1 в света и притежател на пет трофеи от „ Големият шлем “ на двойки е и специфичен дипломат на Sofia Open 2022.

„ Завръщането на Григор Димитров е огромният шлагер тази година. Никой няма да не помни насладата, която донесе през 2017 година, спечелвайки АТР купа на родна земя. Символичната целувка на корта и рухването на колене след победната точка! Това е миг, вечно запечатан в българската история. Имал съм щастието да съм шеф на 46 огромни шампионата по тенис и голф, само че Sofia Open несъмнено е в моя персонален Топ 3. Григор игра основната роля в тази комбинация от спорт и драма и се надявам през 2022-а преживяването да е същото ”, съобщи Пол Макнами.

Ето какво още сподели австралийската тенис легенда за впечатляващия лист с доказани участниците и за другите български участници на супертурнира в София:

„ Страхотна вест е и завръщането на двукратния първенец Яник Синер за седмото издание на Sofia Open в „ Арена Армеец ”. 21-годишният италианец, първа ракета на страната си, направи тъкмо тук огромния пробив, спечелвайки първата си АТР купа през 2020 година Повтори достижението си предходната година и в този момент се е прицелил в хеттрик, което е рядко достижение в който и да било спорт.

Играта на Синер е близка до съвършенството. Той е по едно и също време техничен, само че и с доста тежки удари от главната линия. Много е мъчно да бъде пробита отбраната му, което се видя в петсетовия четвъртфинал с Новак Джокович на „ Уимбълдън ”. Той е огромен състезател с блестящо бъдеще и за него София постоянно ще е паметно място.

Страхотно е също, че Стан Вавринка получи „ уайлд кард ”. Трикратният първенец от Големия шлем завоюва сърцата на българските почитатели през 2018 година, когато откликна на обезверената ми молба като турнирен шеф да размени контузения първенец Григор Димитров. Турнирите се нуждаят от звезди и неговият алтруистичен жест не бе пропуснат. И актуалният шеф на Sofia Open Кей Годкхинди отговори на молбата на Вавринка да помогне на завръщането му в тура.

Все отново има ли човек, който не желае да види с очите си прословутия му бекхенд? Най-издържаният откъм жанр и мощност бекхенд с една ръка в историята на играта! Вавринка ще бъде посрещнат топло и кой знае? Може би ще стигне и оттатък полуфинала от 2018 година?

Като приказваме за „ уайлд кард ”, надяваме се българските представители да излязат на корта въодушевени от представянето си в мачовете за Купа „ Дейвис ” с ЮАР.

Мико Кузманов бе въодушевяващ на Sofia Open предходната година с епичната победа над Лоренцо Музети. На върха на кариерата си като място в международната класация и с победи в мачове от „ Големият шлем “, Кузманов е гладен за още победи.

Алекс Лазаров също е част от тима за Купа „ Дейвис ”. С изящните му завършващи удари огромната цел е този път да премине първия кръг на шампионата.

В квалификациите ще забележим младите Адриан Андреев и Пьотр Нестеров. Всеки от тях имаше отлична кариера при юношите. Андреев, като по-голям, върви добре и в шампионатите за мъже, само че и двамата са подготвени да хвърлят някоя и друга бомба.

В двойките ще забележим сработилите се към този момент Алекс Лазаров и Алекс Донски, както и дебютантите Пьотр Нестеров и Янаки Милев. Тяхното присъединяване ще е взор към бъдещето на българския тенис.

Така че, елате в „ Арена Армеец ”! Още от първия ден на квалификациите ще има какво да се види. “

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР