Новак Джокович се завърна победоносно в Рим. 6-кратният шампион последва

...
Новак Джокович се завърна победоносно в Рим. 6-кратният шампион последва
Коментари Харесай

Муте си поигра с огъня, но Джокович взе 11 от последните 12 гейма за успешен старт в Рим!

Новак Джокович се завърна победоносно в Рим. 6-кратният първенец последва образеца на своите сънародници Хамад Меджедович и Миомир Кецманович, трансформирайки се в третия сръбски тенисист, който се класира за 1/16-финалите в Рим. Световният номер едно имаше за задача да се изправи против постоянно непредсказуемия Корентен Муте, който в самото начало очевидно изненада Джокович с ексцентричния си жанр на игра, само че последователно огромният любимец откри оптималното си ниво на игра и се наложи с рутинното 6:3 6:1, с цел да оформи конфликт с 29-ия подложен Алехандро Табийо в третия кръг на шампионата. Припомняме ви, че левичарят се намира в серия от 5 следващи победи, откакто завоюва Чаланджъра в Екс-Ан Прованс, а също така през сезона завоюва купата на ATP шампионата в Окланд и игра край в Сантяго.

Стартът не беше по никакъв начин добър за Джокера, а Муте безусловно летеше по корта. Французинът сменяше темпото с лекост и матираше постоянно именития си противник с къси топки. Световният номер 83 играеше толкоз добре, че Джокович даже на няколко пъти аплодираше експлоадиранията от форхенд страната на " щастливия губещ ", а всичко това разреши на новобранеца да поведе с 3:1 гейма в първия сет.

Oттам насетне обаче 24-кратният " мейджър " притежател превключи на безусловно непогрешим режим, а Муте можеше само да подвига ръце невярващо във възуха и да търси аргументите за обрата някъде отвън себе си. Разликите в класита беше толкоз отчетлива, че топ поставеният не даде нито гейм повече на своя противник и по този начин реализира мълниеносен поврат в първия сет.

Втората част започва по същия метод, а сърбинът усили серията си на 7 поредни извоювани гейма. Левичарят въпреки всичко спря своето проваляне и се разписа в резултата за 1:2, единствено че нямаше сили за нищо повече в тази среща и Джокович се поздрави с безапелационен триумф на старта в италианската столица.

A
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР