Доста от водещите кандидати на ПП-ДБ за Народното събрание могат

...
Доста от водещите кандидати на ПП-ДБ за Народното събрание могат
Коментари Харесай

Знакови лица на ПП-ДБ са поставени на трудно избираеми места в листите за парламента

Доста от водещите претенденти на ПП-ДБ за Народното събрание могат да бъдат открити на неизбираеми места в листите на дясното обединяване. Това наподобява като тактичност – да събират преференциални гласове, вместо да заемат водаческите места, при които по този начин или другояче отиват бюлетините с неотбелязани желания, проучва " Сега ".
 
Лена Бориславова – едно от най-разпознаваемите лица на ПП-ДБ, е сложена на 13-о място в листата на столичния 23-ти изборен регион. В същия регион депутатът Явор Божанков, който напусна Българска социалистическа партия, с цел да се причисли към десницата, е под номер 15, а сътрудника му Ивайло Мирчев заема последното 32-ро място.
 
 Явор Божанков, ПП-ДБ Явор Божанков, ПП-ДБ Източник: Zonanews
Всички те обаче си имат положителни позиции в други листи – Бориславова е втора в 24-ти регион, а Божанков и Мирчев са водачи в Габрово и Добрич, тъй че при всички случаи влизането в Народното събрание е обезпечено.
 
За разлика от тях Божидар Божанов – някогашният министър на електронното ръководство в кабинета " Петков ", е оставен да се оправя с преференции. Той е подложен под номер 23 в Бургас. Известен късмет му дава присъединяване в листата на 23-ти столичен регион, където е седми.
 
 Калина Константинова, ПП-ДБ Калина Константинова, ПП-ДБ Източник: Zonanews
Бившият вицепремиер Калина Константинова заема 11-о място в Бургас. Тя обаче е подсигурена и с трето място в 25-и регион в София. Радослав Рибарски е под номер 8 в Кюстендил. Той обаче е лидер на листата в Стара Загора.
 
 Радослав Рибарски, Политическа партия Радослав Рибарски, Политическа партия Източник: Zonanews
Елисавета Белобрадова, която обичайно събира мощен преференциален избор, е пета в 25-и регион и седма в Добрич. В листата за евровота на ПП-ДБ пък заема последното 17-о място. Това е показателно, че разчита на персонален избор от гласоподавателите.
 
 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ Източник: Zonanews
В Добрич Даниел Лорер е трети. Във Варна обаче е лидер на листата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР