Властите на Балаерските острови, които са част от Испания, затягат

...
Властите на Балаерските острови, които са част от Испания, затягат
Коментари Харесай

Нови забрани за алкохола и по-големи санкции за туристите в Майорка и Ибиса

Властите на Балаерските острови, които са част от Испания, стягат още повече контрола върху туризма. Причините за това са потокът от хората, посещаващи дестинацията поради алкохола и празненства. 

Правителството вкара първите ограничавания през 2020 година. Сега ще продължи със стягането на ограниченията, които ще включват към този момент и популярните Playa de Palma и Magaluf в Майорка, както и Sant Antoni в Ибиса, написа BBC. 

Туристите, които бъдат хванати да пият отвън обособените за това елементи, ще бъдат глобявани сред 500 и 1500 $. Новото законодателство влиза в действие от през днешния ден. Желанието за промени е било по самодейност на локалните управляващи. 

От 2020 година алкохол не може да бъде продаван в часовете от 21:30 до 8:00. Именно Балаерските острови бяха и първото място в света, където се вкара възбрана за продаването на спиртови питиета в съответни туристически зони. 

Сега към този момент така наречен Party Boats няма да могат да се доближават на по-малко разстояние от 1 морска миля от крайбрежията. Освен това туристите няма да могат към този момент да се качват и слизат от лодките в зоните, където са въведени рестрикциите. 

С новите ограничения се цели постигането на смяна в настоящия туристически модел на тези дестинации. Въпреки това обаче някои локални хора се тормозят, че това ще навреди на бизнесите им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР