Всички предполагахме, че предстоящите избори ще са като предишните и

...
Всички предполагахме, че предстоящите избори ще са като предишните и
Коментари Харесай

Татяна Буруджиева: Борисов трудно ще търпи правителство, в което някой друг да му казва какво да прави

Всички предполагахме, че идните избори ще са като предходните и няма да доведат до някаква смяна на резултатите, само че това май няма да е по този начин.

Това предвижда в предаването " Лице в лице " по БТВ социологът Андрей Райчев, който разяснява идната предизборна акция.

" Вече няколко организации разгласиха данни, че ГЕРБ са първи. Тях тези избори няма да ги засегне. Лявото също не е засеганто, то си остава в периферията - Българска социалистическа партия още веднъж ще е с малко депутати, а другите леви партии и обединявания най-вероятно изобщо няма да влязат в Народното събрание. " ИТН " също ще се борят да влязат в Народното събрание и за тях тези избори няма да са нещо ново. Останалите три партии обаче са мощно наранени. " Продължаваме промяната - Демократична България " явно губят и ще се борят за второто място. Движение за права и свободи може да стане втора политическа мощ, което да промени много неща. " Възраждане " постоянно са мислили, че са велики и ще станат първа мощ, само че в този момент очевидно схващат, че са стигнали тавана си. Това може да ги накара да вземат участие в нещо в идващия парламент, тъй като до момента постоянно са отказвали ", добави той.

" Апелирам хората да гласоподават за партиите, за които са решили, без значение дали тези партии ще влязат в Народното събрание или не ", съобщи от своя страна политологът доцент Татяна Буруджиева. " Така може да имаме хипотезата, че ГЕРБ могат да получат сътрудник за сформиране на държавно управление и това да не е единствено Движение за права и свободи. За мен Движение за права и свободи ясно дадоха поръчка за присъединяване във властта. Досега те постоянно са играели ролята на балансьор. За мен Бойко Борисов мъчно ще търпи държавно управление, в което някой различен да му споделя какво да прави, в тази ситуация Делян Пеевски. Не инцидентно Борисов разгласи, че е подготвен и за пет служебни държавни управления ", изясни тя.

Темата разяснява и медийният специалист Георги Лозанов. " Искам да кажа нещо за ПП-ДБ. Те изгубиха част от електоралната си поддръжка и това беше предстоящо. Беше ясно, че те ще платят доста по-голяма цена от присъединяване в " сглобката ". Те потеглиха да вършат промени с тези, които желаеха да реформират. Оказа се, че това не им е доста по-силите. Интересното е, че след 1989 година по този начин наречената десница е управлявала единствено 6 години. Аз мисля, че тази част от електората на ПП-ДБ, която е разочарована от присъединяване в " сглобката ", не би трябвало да гледа по този начин прочувствено на нещата ", прикани той.

бТВ, „ Лице в лице "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР