L City е мултифункционална платформа, над която ще се надграждат

...
L City е мултифункционална платформа, над която ще се надграждат
Коментари Харесай

Българската Sin Cars показа електрическата модулна платформа L City

L City е мултифункционална платформа, над която ще се надграждат разнообразни разновидности. Първият вид ще бъде произвеждане на транспортни модели с най-много 2 места в категория L6-E и L7-E, които разрешават лесна хомологация и регистрация за придвижване в Европа. Не се планува най-много 70 км/ч скорост на придвижване.

Плановете на Росен Даскалов са L City да може да се окомплектова с разнообразни мотори, разнообразни типове купета (двете демонстрационни изобщо не бяха привлекателни като дизайн), опция за модифициране съгласно потребностите на клиента – за 2, 4 или 6 души.

Макар да не се приказва за съответни спецификации, разположените в пода литиево-йонни акумулатори (с друг капацитет) ще могат да обезпечат пробег до 600 км.

Но освен задвижването ще е екологично. Тръбната стоманена или алуминиева рама на процедура няма обезценка, а пластмасовите външни панели на купето са направени от рециклируема ABS пластмаса.

Нещо повече, в проектите са автомобилът да употребява така наречен технология drive by wire, заместваща обичайното механично ръководство. Компоненти като кормилна колона, сервоусилватели, маркучи, помпи и други се отстраняват от автомобила.

И най-после ще отбележим, за покривът на другите купета може да е построен от слънчеви кафези. Ако автомобилът не е употребен денем, той ще може да се включва към енергийната система на дома или офиса. Но най-малко последното звучи толкоз далечно, че е мъчно за поверие. В момента няколко огромни компании вършат разработки в тази посока, което ме кара да съм песимистичен в това направление.
 S1 има 2,3-литров EcoBoost мотор (или 3,5-литров с 365 к.с.) с 310 к.с., подпомаган от 120 електрически конски сили, захранвани от батерия с потенциал 24 kWh. S1 има 2,3-литров EcoBoost мотор (или 3,5-литров с 365 к.с.) с 310 к.с., подпомаган от 120 електрически конски сили, захранвани от батерия с потенциал 24 kWh.
Sin L City е предопределен за логистичните и транспортни компании, защото в избрани градове стартират да се постановат забрани за придвижване на моторни транспортни средства в центровете на градовете, които не имат документ за излъчвания под избран предел. Той ще е сполучлив и за държавните и общински органи – полиция, общини, министерства, организации.

В прессъобщението следват доста данни за пазара на електрифицирани коли, които би трябвало да подплатят казаното (и написаното) нагоре. Тези данни са известни, само че не дават доста тясна връзка с този план.

Далеч по-интересно е, че Росен Даскалов и екипа му са се спрели на най-опростените форми, с цел да реализиран конкурентоспособност. Тъй като L-City ще се движи с към 50-60 км/ч, транспортната платформа ще бъде конструирана надлежно разпоредбите за сигурност при такива скорости – оптимално банален. Използването на рециклируеми материали ще разреши намаляване на индустриалните разноски. А в проектите на Sin Cars влиза потреблението единствено на български снабдители, което ще обезврежда транспортните разноски.
 И в случай че дизайнът на L City никак не ми хареса, R1 e гуляй за сетивата със своята ниска и супер нападателна визия, карбоново купе, мощ до 800 км/ч и евентуални 350 км/ч (R1 650) оптималната скорост. И в случай че дизайнът на L City никак не ми хареса, R1 e гуляй за сетивата със своята ниска и супер нападателна визия, карбоново купе, мощ до 800 км/ч и евентуални 350 км/ч (R1 650) оптималната скорост.
Сега остава да забележим какво действително приложение ще има този план. Скептичен съм, само че пък и мощно окуражен и благополучен от обстоятелството, че българска компания ще направи опит за родно автомобилно произвеждане, освен това на много новаторска като идея концепция.
 С този R1 GT4 българският спортен екип на Sin Cars засрамват едни от най-големите производители на спортни коли в света, като през предходната година екипът приключи на трето място в Европейските серии GT4, клас Автомагистрала. С този R1 GT4 българският спортен екип на Sin Cars засрамват едни от най-големите производители на спортни коли в света, като през предходната година екипът приключи на трето място в Европейските серии GT4, клас Автомагистрала.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР