Квалификантът Илиян Радулов стана шампион на сингъл на Държавното лично

...
Квалификантът Илиян Радулов стана шампион на сингъл на Държавното лично
Коментари Харесай

17-годишен талант триумфира с титлата на Държавното първенство за мъже на открито

Квалификантът Илиян Радулов стана първенец на сингъл на Държавното персонално състезание по тенис навън, което се организира на алените кортове на Търговска колегия „ Левски " в София. Във финала 17-годишният Радулов победи поставения под номер 2 в схемата Мартин Димитров с 6:3 6:2.

Радулов поведе с 3:2 гейма след пробив в първия сет, само че Димитров бързо изравни резултата. Последва нов брейк в интерес на младока, който наклони везните в негова изгода и той завоюва откриващия сет. Във втората част младежът още веднъж взе ранен задатък, а този път даже съумя да го удвои и справедливо завоюва трофея.

„ Да, чаках да печеля. Смятах, че имам шансове ", не скри новият държавен първенец по тенис на България. „ Бях доста провиснал, без терзания. Знаех, че той е по-опитен състезател. Може би по-често би трябвало да излизам на мрежата ", добави Илиян Радулов, който ще попадне в разширения състав на страната за купа „ Дейвис ".

„ Ще опитам там да натрупам опит, който може да ми помогне в бъдеще ", съобщи още Радулов.

„ Той игра сносно. Във втория сет можеше малко по-различно да се развие мачът, само че го приветствам. Физически се усещам чудесно, единствено че нападателният му жанр на игра не ми даде късмет. Просто поздравления, той сподели превъзходен тенис ", разяснява финалистът Мартин Димитров.

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР