Още проливен дъжд се прогнозира за вече наводнения щат Рио

...
Още проливен дъжд се прогнозира за вече наводнения щат Рио
Коментари Харесай

Прогнозите за влошаване на условията в наводнената южна част на Бразилия

Още пороен дъжд се предвижда за към този момент наводнения щат Рио Гранде до Сул в Бразилия, където доста от останалите са небогати хора с лимитирана дарба да се придвижват до по-малко рискови региони.

Повече от 15 сантиметра (почти шест инча) дъжд може да падне през уикенда, съгласно петъчния следобеден бюлетин от бразилския народен метеорологичен институт.

Също по този начин има огромна възможност ветровете ще се ускори и равнищата на водата се повишат в лагуната Patos до столицата на щата Порто Алегре и покрайнините.

Карлос Сампайо, на 62 години, живее в общественост с ниски приходи до стадиона на футболен клуб Гремио в Порто Алегре. Двуетажният му дом служи и като състезателен бар.


Въпреки че първият етаж е наводнен, той сподели, че няма да си тръгне, частично от боязън от мародери в неговия квартал с висока престъпност, където полицията носи автомати, до момента в който патрулира по наводнените улици. Но господин Сампайо също няма къде другаде да отиде, сподели той пред Асошиейтед прес.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР