Критично важно е новият министър-председател и екипът й да действат

...
Критично важно е новият министър-председател и екипът й да действат
Коментари Харесай

От NHS призовават новия премиер на Великобритания да вземе спешни мерки за спасяване на здравеопазването

„ Критично значимо е новият министър-председател и екипът й да работят бързо и уверено, с цел да поддържат NHS и обществените грижи през идните бурни седмици. Това значи да бъдат подхванати незабавни дейности, които да оказват помощ за намаляване на забележителните опасности, пред които сме изправени в кратковременен проект преди зимата “. Това съобщи пред публицисти Матю Тейлър, основен изпълнителен шеф на Конфедерацията на Националната здравна работа NHS, представен от pharmatimes.com.

Тейлър е безапелационен, че макар големия прогрес и големите старания на управлението на NHS и личния състав на службата, NHS „ е в плен на рецесия, каквато не сме виждали от десетилетия “.

Според ръководителя на Конфедерацията на NHS в този момент службата изпитва зимни равнища на търсене на услуги през лятото, а е доста евентуално обстановката да стане още по-трудна, когато пристигна зимата.

„ В доста връзки обстановката е също толкоз, в случай че не и по-предизвикателна от тази, пред която се изправихме в разгара на пандемията от COVID-19 “, безапелационен е Матю Тейлър.

От управлението на NHS са твърдо уверени, че новият министър председател ще би трябвало незабавно да се оправи с рецесията, пред която е изправена NHS, преди изтощителната зима. Това съгласно тях значи да бъде предоставена спомагателна поддръжка, от която лечебните заведения, незабавната помощ, службите за психологично здраве и общопрактикуващите лекари се нуждаят, с цел да се оправят със засилващия се напън.

Ръководителите на NHS акцентират, че министър-председателят наследява NHS в най-тежкото положение, в което е била от десетилетия.

Според тях при медицинските услуги в първичната помощ се следи съществено удължение на времето за очакване, има и други типове напън, които компрометират доверието на хората в NHS и пречат на медиците да оказват на пациентите най-хубавата помощ, на която са способни.

Оттам напомнят, че в NHS към този момент има 132 000 свободни работни места, без да се включва първичната здравна помощ. Този недостиг на фрагменти води до претъпкани отделения за незабавна помощ, непрестанно възходящи забавяния на коли за спешна помощ и трагичен растеж на пациенти в листите за чакащи, чийто брой в този момент възлиза на 6,7 млн. души.

Ситуацията се усложнява и от внезапното утежняване на наличната обществена поддръжка, заради което почти едно на всеки 7 болнични кревати е заето от пациенти, които от здравна позиция би трябвало да бъдат изписани, само че не могат да бъдат преместени заради липса на разполагаем пакет за обществени грижи.

Междувременно търсенето на услуги за психологично здраве, за първична помощ и за обществени грижи също нараства, макар намаляващата работна мощ.

Нещо повече: бюджетът на NHS е мощно ерозиран от растящата инфлация, което значи, че ръководителите в здравната система са оставени да се борят с понижаване на финансирането в действителни условия до 9,4 милиарда английски лири през тази година.

„ Министър-председателят би трябвало да трансформира опазването на здравето в „ топ 3 “ приоритет за страната, или да рискува рецесия в опазването на здравето тази зима “, считат от NHS.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР