Криптоборсата Coinbase има за цел да привлече милиони нови потребители

...
Криптоборсата Coinbase има за цел да привлече милиони нови потребители
Коментари Харесай

Coinbase стартира нов блокчейн на втори слой – каква е целта?

Криптоборсата Coinbase има за цел да притегли милиони нови консуматори на криптовалути през идващите години с новостартирания си блокчейн.

Coinbase разгласи навлизането си в пространството на мрежите от втори пласт (L2) с въвеждането на нова мрежа, наречена Base, която беше стартирана по време на конференцията ETHDenver.

Целта е разработчиците да могат елементарно да основават комфортни за прилагане приложения и да ги интегрират в продуктовия пакет на Coinbase за по-лесна приложимост. За разлика от множеството мрежи, Base няма да има роден токен.

Блокчейна ще е построен на OP стака , създаден от Optimism, а Coinbase ще се причисли като един от разработчиците на ядрото на OP стака.

Инструментите за разработчици на Coinbase ще бъдат интегрирани с Base, с цел да се обезпечи евтина, децентрализирана и сигурна услуга.


 


За да насърчат създаването на Base, Coinbase и Coinbase Ventures ще започват Base Ecosystem Fund, с цел да влагат в компании и организации, изграждащи Base.

С появяването на доста вериги от L2, Coinbase работи върху прото-данк шардинг, с цел да понижи таксите и да усили мащабируемостта, което частично може да обезпечи преднина пред другите.

Компанията чака, че ще има доста вериги от втори пласт и построява въз основата на OpenStack за оперативна съгласуемост сред всички тях.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР