Кремъл променя бойната си стратегия, като изпраща дълъг конвой към

...
Кремъл променя бойната си стратегия, като изпраща дълъг конвой към
Коментари Харесай

Русия избира нов завеждащ генерал и изпраща голям конвой в Източна Украйна

Кремъл трансформира бойната си тактика, като изпраща дълъг ескорт към Донбас и назначава нов военачалник, който да управлява войната в Украйна.Русия подрежда повече огнева мощност и избира награждаван военачалник за боен пълководец преди евентуално решаваща борба в Източна Украйна.

В края на март Русия заяви, че пренасочва военната си офанзива в Донбас, който обгръща източните украински райони Луганск и Донецк. Това стана, откакто Москва не съумя да превземе други украински региони, в това число Киев и Суми, в продължение на месец от началото на нашествието на 24 февруари. Според специалисти до дни може да стартира пълномащабна атака в Донбас.

Новият началник на войната в Украйна е награждаваният армейски военачалник Александър Дворников , който досега е командвал съветските сили в Южния боен окръг.

На 10 април Maxar Technologies разгласява сателитни фотоси, показващи съветски боен ескорт, разпрострян се на към 13 километра, ориентиран на юг към Донбас.

Очаква се конвоят да се насочи към Изюм, град в украинската Харковска област, следен от съветските сили. Изюм се намира покрай границата с Донецка и Луганск.

Преди седмица украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че Русия се готви за борба в Донбас, която ще прилича борба през Втората международна война с хиляди танкове, бронирани машини, самолети, артилерия.

Според публични представители на Съединени американски щати, Москва може да се пробва да концентрира силите си, с цел да поеме контрола над Донбас до началото на май, откакто в началото е разпределила войската си прекомерно едва, атакувайки на стотици благи от север, изток и юг, което е довело до огромен брой жертви.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР