Краят на годината наближава и трапезните събития се умножават. Декември

...
Краят на годината наближава и трапезните събития се умножават. Декември
Коментари Харесай

Няколко съвета преди празничните трапези

Краят на годината наближава и трапезните събития се умножават. Декември е месец, характеризиращ се с празнични действия, дълго чакани от мнозина, само че е и време на спор, що се отнася до храната. Включването на здравословни привички освен за този стадий, само че и за непрекъснато е добър метод да се грижим за тялото и да подобрим качеството си на живот, поучава „ Амбито “.
В този смисъл, в случай че имаме събития, при които сме изложени на храни с високо наличие на захар и мазнини, е потребно да увеличим малко физическата интензивност, с цел да изразходваме спомагателната употребявана сила. Разходките, колоезденето или повече вървене на фитнес са задоволителни, с цел да компенсирате непотребните калории.
 Тайните на обичайна коледна софра и обичаи Тайните на обичайна коледна софра и обичаи
Коледа е магия, обич, примирение, добрина, вяра и още милион неща! Коледа не е просто празник, Коледа е възприятие! Самото изричане на...
Когато става въпрос за попречване на дискомфорт в храносмилането, целесъобразно е да се заобикалят прекомерно комплицираните ястия с доста подправки и кремове, както и непотребните алкохолни питиета. Вместо това, добра концепция е да добавите повече плодове, изключително червени или синкави като сливи, череши, малини и боровинки, които са богати на антоцианини, естествени антиоксиданти, които предотвратяват натрупването на мазнини по вътрешните стени на артериите. Междувременно гроздето съдържа ресвератрол, естествено вещество, което защищава сърцето от хиперхолестеролемия, високи триглицериди и високо кръвно налягане.
Друго предложение е да се усили потреблението на салати, защото те обезпечават фитостероли, витамини и минерали, които оказват помощ за понижаване на холестерола. Ефектите му са още по-добри, в случай че ги консумираме сурови и добър съвет е да добавите зеле, броколи, карфиол и чесън като фалшификация вместо сол. Тези зеленчуци, дружно с лука, съдържат сярни съединения, които усъвършенстват циркулацията и сърдечно-съдовата активност.
По същия метод, в случай че ще консумираме месо, идеалното е да се спрем на разфасовки с по-малко мазнини: пилешко, свинско или риба, изключително тези от морски, сафрид, сьомга, риба звук, скумрия или пъстърва са най-хубавите съдружници за понижаване на неприятния холестерол и усилват положителния, защото те съдържат Омега 3.
Ако готвите вкъщи се предлага сметаната да се размени с обезмаслено сирене и да се употребяват масла с положително качество като зехтин, от рапица или соя, защото те имат ненаситени мазнини, които покачват положителния холестерол и понижават неприятния холестерол, като се изключи че имат естествени антиоксиданти като витамин Е. За да придадат заключителен щрих на всяко ядене, сушените плодове като орехи, бадеми, лешници, шам фъстък са чудесна опция, защото обезпечават мононенаситени мазнини и антиоксиданти.
Д-р Мария Валерия Ел Хадж, медицински шеф на клиника „ Vittal “, показа най-важните рекомендации, които би трябвало да вземем поради по време на тези празници и през цялата година, с цел да се грижим за диетата си и да запазим здравето си:
 12 от най-лошите неща, които можете да извършите на Коледа 12 от най-лошите неща, които можете да извършите на Коледа
Може и да е най-прекрасното време от годината, само че единствено тъй като духът на всички е приповдигнат, не значи, че няма да се откри някой,...
- Яжте всичко, само че по-малки порции, дъвчете постепенно, с цел да не се повтаря.
- Избягвайте да пристигате гладни за вечеря и не пропускайте храненията, защото това ще докара до преяждане.
- Пригответе единствено едно главно ядене с гарнитура от салати, в случай че е допустимо.
- Избягвайте да готвите в обилие и да употребявате сметана, масло и олио в остатък. В сосовете заменете майонезата или сметаната, като употребявате бяло сирене, обезмаслено мляко или лека майонеза.
- Пригответе десерти, като употребявате плодове.
 Коледната софра по света Коледната софра по света
Дядо Коледа има разнообразни лица на всички континенти и съвсем във всички страни. В древността по нашите земи, това е бил празника на бога...
- Контролирайте закуските, изключително хиперкалорийните храни.
- Приоритизирайте здравословното и уравновесено хранене. Ако преядете, на идващия ден можете да следвате детоксикираща диета, основана на плодове, зеленчуци и билкови чайове.
- Пригответе леки предписания, основани на постно говеждо, домашни птици или морска риба без кожа.
- Изберете питиета без захар като вода, сода, диетични газирани питиета и натурални плодови сокове. Поддържането на добра хидратация е от значително значение, изключително в горещите дни.
- Избягвайте да продължавате да консумирате останки от празнични ястия в продължение на няколко дни, защото не се предлага да съхранявате ястия, приготвени със сметана.
 По време на празниците би трябвало да има многообразие на трапезата По време на празниците би трябвало да има многообразие на трапезата
Здравословното меню е доста релативно разбиране. То включва безусловно всичко, само че всеки би трябвало да употребява това, което разрешават здрав...
Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР