Контролираният от опозицията венецуелски парламент одобри снощи текст, който гарантира

...
Контролираният от опозицията венецуелски парламент одобри снощи текст, който гарантира
Коментари Харесай

Гуаидо обеща амнистия и запазване на чинове на дезертирали военни

Контролираният от опозицията венецуелски парламент утвърди нощес текст, който подсигурява на военните, които изоставен страната на президента Николас Мадуро, че ще останат в армията и ще запазят чиновете си при вероятно ново държавно управление, съобщи Франс прес.

Това е следващият опит да се лиши Мадуро от поддръжката на армията и да бъдат уверени военните да застанат на страната на Хуан Гуаидо, ръководителят на Народното събрание, който се самопровъзгласи на 23 януари за изпълняващ длъжността президент, отбелязва Агенция Франс Прес.

Освен този текст е признат и проектозакон за прошка на военните, които изоставен страната на Мадуро. Но досега единствено 700 венецуелски военни са дезертирали в Колумбия и Бразилия. Нито един от тях не е с висок сан.

Венецуела има към 365 000 военни и служители на реда, напомня Агенция Франс Прес.

По-рано през днешния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че "всички варианти са на масата ", с цел да бъде заставен Мадуро да напусне. "Това, което се случва във Венецуела, е срамно ", добави американският президент.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР