Компанията X на Илон Мъск (преди наричана Twitter) е изправена

...
Компанията X на Илон Мъск (преди наричана Twitter) е изправена
Коментари Харесай

Преименуването на Twitter в X доведе до съдебно дело за нарушаване правата на търговска марка

Компанията X на Илон Мъск (преди наричана Twitter) е изправена пред правосъден развой от рекламната организация X Social Media. След като Мъск преименува Twitter в X, специалистите предизвестиха по отношение на вероятните правни проблеми, свързани с комерсиалните марки. Сега тези опасения се потвърдиха.

Това лято Мъск реши да преименува известната обществена мрежа Twitter на X. Този ход провокира опасения измежду правните специалисти – по-специално юриста по комерсиалните марки Джош Гербен (Josh Gerben). Според него в Съединени американски щати са регистрирани към 900 дейни търговски марки, свързани с буквата и марката Х.

Базираната във Флорида рекламна организация X Social Media заведе през днешния ден дело против компанията X за нарушение на комерсиалната марка. Тази организация е профилирана в подпомагането на клиентите да популяризират в платформи като Фейсбук и Instagram.

В жалбата, подадена в Окръжния съд на Съединени американски щати за Средния окръг на Флорида, се показва, че X Social Media употребява комерсиалната си марка от началото на 2016 година Компанията е вложила обилни запаси в своето пазарно наличие, в това число и в създаването на неповторимия знак “X “. Този знак включва фигура, държаща везна — знак, който компанията употребява, с цел да уточни своята специализация за клиентите от юридическата сфера.

Въпреки образните разлики сред марките, X Social Media има вяра, че преименуването на Twitter е нарушило техните права върху комерсиалната марка. Те също по този начин показаха угриженост, че ребрандирането на Twitter може да провокира комплициране измежду потребителите, които неправилно да повярват, че услугите на X Social Media се дават от или са свързани с компанията на Мъск.

По делото също по този начин има мотив, че няколко от поръчките за регистрация на X като комерсиална марка касаят услуги, сходни на тези, предлагани от X Social Media, в това число и разбор на бизнес данни, рекламни услуги, бизнес съвещания, осведомителни услуги и бизнес, потребителски и пазарни изследвания.

Освен това, от X Social Media са забелязали, че след преименуването уеб сайтът им е почнал да се класира по-ниско в резултатите от търсенето с Гугъл, което може да се отрази отрицателно на бизнеса им.

Преди да заведе делото, X Social Media се опита да позволи разногласието по другарски метод, като изпрати на X писмо, изискващо да спре да употребява оспорваната марка. Компанията на Мъск обаче отхвърли да направи това.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР