Компанията не може да продава антивируси на държавни организацииПоне до

...
Компанията не може да продава антивируси на държавни организацииПоне до
Коментари Харесай

САЩ не допускат Лаборатория Касперски да обжалва санкции

Компанията не може да продава антивируси на държавни организации

Поне до началото на октомври Лаборатория Касперски няма да може да продава своя програмен продукт на обществените органи в Съединени американски щати

Руската антивирусна компания Лаборатория Касперски не можа да апелира възбраната за покупки на нейния програмен продукт и услуги от страна на държавната администрация в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.
още по тематиката
Съдът на федералния окръг Колумбия отклони подадената по-рано тъжба от компанията с искане за анулация на решението на управляващите в Съединени американски щати за възбрана на американските ведомства да купуват съветския програмен продукт.

„ Мрежите и компютърните системи на американското държавно управление са извънредно значими стратегически национални активи. Заплахите за тези системи непрестанно се уголемяват и развиват… В актуалната обстановка можем да заключим, че продуктите на Лаборатория Касперски няма да бъдат придобивани от която и да е държавна организация преди 1 октомври ”, се споделя в правосъдното решение.

От своя страна, Лаборатория Касперски декларира, че е разочарована от решението на съда по двете тъжби на компанията против възбраната за потребление на нейните артикули и услуги от обществените органи на Съединени американски щати.

„ Ще отстояваме своите права до дъно и ще апелираме правосъдното решение. Политиката, която не разрешава на обществените органи на Съединени американски щати да употребяват артикули и услуги на Лаборатория Касперски, оказва в реалност отрицателен резултат върху постигането на декларираните от американското държавно управление цели за отбрана на федералните компютърни системи от най-сериозните киберзаплахи ”, гласи формалното изказване на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР