Компанията Meta, собственик на Facebook, Instagram, WhatsApp и други попупярни

...
Компанията Meta, собственик на Facebook, Instagram, WhatsApp и други попупярни
Коментари Харесай

Meta загуби 67 млрд. долара пазарна капитализация за ден - заради метавселената

Компанията Meta, притежател на Фейсбук, Instagram, WhatsApp и други попупярни платформи, е изгубила през вчерашния ден 67 милиарда $ от пазарната си оценка, заяви " Ройтерс ".

Това става поради спад в доверието на вложителите в компанията, главно поради харчовете за " метавселената " на Марк Зукърбърг. Отделът, виновен за плана, е на 3,7 милиарда $ загуба единствено за последното тримесечие на годината.

Зукърбърг налива извънредно доста средства в концепцията - по над 10 милиарда $ годишно, която към този момент се изчерпва с чат във виртуалната действителност с остаряла графика, както и нов VR шлем, Meta Quest Pro, на неуместната цена от 1500 $.

Досегашните демонстрации на развиването на " метавселената " донесоха на създателя на Фейсбук и главен акционер в Meta най-вече насмешки. Зукърбърг обаче твърди, че планът ще даде действителни плодове след десетилетие разработка.

В добавка освен Meta, а и другите техногиганти като Alphabet (Google), Microsoft, Apple, Amazon бележат спадове на борсата в последните седмици - най-много поради забавящия се стопански напредък в целия свят.

От компанията дават обещание да няма съкращения тази година. Те твърдят и че огромна част от разноските отиват за по-добри сървъри и инфраструктура за съществуващите платформи, освен за метавселената.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР