Командирът на 36-а бригада на украинската морска пехота, героят на

...
Командирът на 36-а бригада на украинската морска пехота, героят на
Коментари Харесай

Мариупол - пленените командири на 36-а бригада на украинската морска пехота дават показания

Командирът на 36-а бригада на украинската морска пехота, героят на Украйна полковник Владимир Баранюк и началник-щабът полк. Дмитрий Кормянков са пленени при опит да излязат от завода " Азовмаш " (северозападно от " Азовстал " ) и към този момент дават показания, оповестяват съветските медии.

Двамата командири описват, че порските пехотинци и командването на 36-а бригада не се тормозили да водят война един до друг с националистите от полка " Азов ", излиза наяве от видеозапис на показанията на командира и началник-щаба на бригадата, изработен в един от пунктовете на територията на ДНР.

" Обикалял съм из щаба на " Азов ". Видяхме там литература, фотоси... И знамена - нацистки, немски. Бяха при тях… Аз не се интересувам от литература, кото е за нацизма и за фашистката символика. Не ми е забавно ", споделя началник-щабът полковник Дмитрий Кормянков.

Разбира се, в плен той бързо се трансформира в антифашист, който е воювал един до друг дружно с нацистите извънредно в " рамките на получените заповеди ".

" Не сме воювали един до друг, а в границите на заповедта, получена от старшия началнищ. На позициите, избрани от него ", дава отговор той на въпрос дали му е било прелестно да води война дружно с " азовците ".

Същата е историята и с комбрига Баранюк - в плен са обясняват забавни неща.

Попаднал в плен, Баранюк декларира, че е " безапелационен съперник на всевъзможни такива нацистки моменти ".

" Това не са мои сътрудници. Така реши ориста, в този миг те да са ми съседи. В момента на защитата на Мариупол. Това можеше да бъде което и да е друго подразделение… Не са ми подадали пред очите хора с книги на УПА* или с нацистка символика ", споделя Баранюк.

При " защитата на Мариупол " той получил избран бранш от укрепленията. " И отляво, и отдясно от мен бяха подразделенията на " Азов ", " прецизира полк. Владимир Баранюк.

*Украинска въстаническа войска (на украински: Українська повстанська армія, кратко УВА (УПА)) е огромна военна мощ на Организацията на украинските националисти, а по-късно на Национална партизанска войска на Украйна. Обвинявана за съдействие с нацистите по време на Втората международна война и в осъществяване на етническо пречистване на полското население във Волин и Галиция през 1943 година

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР