Когато умът е претоварен, мислите се губят и става трудно

...
Когато умът е претоварен, мислите се губят и става трудно
Коментари Харесай

Няколко трика за подобряване на паметта

Когато мозъкът е претрупан, мислите се губят и става мъчно да си спомните даже някои елементарни неща, като да вземем за пример къде сте оставили ключовете, телефона или дали сте изключили ютията.

Причината, заради която не си спомняме, е че съхраняваме доста ненужна информация в мозъка и по този метод го натоварваме, тъй че паметта отслабва. Всичко това може да усили риска от заболяването на Алцхаймер и да форсира утежняването на положението на паметта.

Учените поучават идващия път, когато оставите обект някъде, да създадете ясна карта на това място в главата си. Обърнете внимание на околната среда - дали повърхността, на която сте оставили дадената движимост, е направена от стъкло или дърво, както и какъв цвят е, има ли различен обект наоколо и така нататък

Колкото повече детайлности запомните, толкоз по-лесно ще намерите обекта по-късно, като по този метод упражнявате мозъка си и подобрявате паметта си.

Още един забавен трик - Рут Пропър от Американския университет в Монткле, споделя, че мощното притискане на дясната ръка сега на запаметяване на информация оказва помощ тя да се запомни по-добре.

Учените отдават това на обстоятелството, че сега на притискане на ръката се задействат областите на мозъка, свързани с паметта. Те изясняват, че стискането на дясната ръка задейства лявото полукълбо на мозъка, което дава отговор за кодирането на паметта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР