Когато става дума за грижа за кожата, като за начало

...
Когато става дума за грижа за кожата, като за начало
Коментари Харесай

Как да използваме продуктите от грижата за кожата в правилния ред

Когато става дума за грижа за кожата, като за начало би трябвало да имаме поради, че тя би трябвало да е съобразена най-много с нашия вид кожа и с проблемите, с които желаеме да се оправим. Те могат да бъдат свързани с акне, хиперпигментация или фини линии. Освен това е добре да имаме поради и ежедневните ни привички, както и средата, в която живеем.
 Защо да включим артикул с витамин С в грижата за кожата
Защо да включим артикул с витамин С в грижата за кожата

Ползите са доста

За да можем по-лесно да се ориентираме в другояче многообразния свят на бялата козметика, сертифицираният кожен лекар доктор Шерин Идрис, известна още като #PillowtalkDerm в TikTok, споделя своите съществени препоръки. Пред  тя разкрива верния метод към грижата за кожата и по какъв начин вярно да използваме продуктите си, с цел да извлечем максимума с цел да реализираме най-хубавия тип на лицето си.

Дерматоложката стартира на първо време с уточнението, че е добре да разграничим утринната и вечерната грижа за кожата.

Съветът ѝ денят ни да стартира с елементарни, само че ефикасни стъпки. Първа е измиването - то е целесъобразно единствено с вода. След това идва ред на нанасянето на серум , който сме подбрали по отношение на проблемите на кожата ни. Например, в случай че се борим с хиперпигментация, най-подходящ е озаряващият серум. Третата подред стъпка е хидратацията на кожата с крем , а за край остава слънцезащитата .
 Снимка 663939

Вечер пък няма по какъв начин да минем без разчистване на лицето с измивен артикул , който да смъкна грима и замърсяванията от лицето ни. Няколко вечери седмично може да включим и ексфолиращ артикул на основата на киселина - да вземем за пример маска с AHA (алфа хидрокси киселина) или тоник с BHA (бета хидрокси киселина).

След това е ред на околоочния крем . Той обаче може да бъде сменен и от серума, който използваме. Например, в случай че използваме сияещ серум, може да го нанесем под очите, с цел да се оправим с тъмните кръгове. Накрая, приключваме с хидратиращ крем за цялото лице.
 Снимка 663941

Д-р Идрис акцентира, че потреблението на доста на брой артикули за кожата е ненужно. Вместо да се фокусираме върху това какъв брой артикули използваме, тя отбелязва, че е значимо да обръщаме внимание на това от какво се нуждае кожата ни през седмицата. При някои хора да вземем за пример акнето може да се обостри, а при други пък очите да подпухнат, в случай че не съумяват да се наспиват добре.

Друг съвет, който дерматоложката дава за нанасянето на няколкото продукта от грижата за кожата, е до го вършим като започваме от този с най-лека консистенция и завършим с този с най-плътна консистенция.
 Снимка 663942

Не на последно място по значимост, тя споделя, че при грижата за кожата успеваемостта и резултатите са свързани с постоянството, а не толкоз с интензивността на самите артикули.
 10 ежедневни навика, които скрито унищожават кожата ни
10 ежедневни навика, които скрито унищожават кожата ни

Какво да (не) вършим

Това важи в цялостна мощ и за ретинола - една от най-популярните съставки сега. Нея е целесъобразно да стартираме да използваме в края на 20-те си години, само че като стартираме с " бебешки стъпки ". За начало е добре да употребяваме ретинол с по-ниска централизация и последователно да увеличим процентното наличие. Можем да стартираме с използването му един до два пъти седмично и с времето да зачестим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР