Клавиатурите за Windows компютри скоро ще се сдобият с бутон

...
Клавиатурите за Windows компютри скоро ще се сдобият с бутон
Коментари Харесай

Клавиатурата за Windows получи Copilot бутон


Клавиатурите за Windows компютри скоро ще се снабдят с бутон за извикване на изкуствения разсъдък Copilot (снимка: Windows канал в YouTube)

С първата си огромна актуализация от 30 години насам клавиатурата за Windows получи забавно изобретение – клавиш за бързо извикване на AI помощника Copilot, който Microsoft неотдавна интегрира в операционната си система.

Microsoft желае 2024-а да стане „ годината на компютъра, работещ с AI ” и влага систематични старания това да се случи. Софтуерният колос разгласи желанието си да интегрира новия клавиш Copilot в клавиатурите за преносими компютри и компютри с Windows. Нововъведението ще разреши на потребителите безусловно да стартират да взаимодействат с AI асистента единствено с едно кликване.
още по темата
Бутонът Copilot е първата огромна смяна в клавиатурната класификация за компютри с Windows от съвсем три десетилетия, отбелязва The Verge в обява за новата AI функционалност.

„ Преди близо 30 години въведохме клавиша Windows на компютърните клавиатури, позволявайки на хората по целия свят да взаимодействат с Windows. Виждаме това като още един трансформиращ миг в нашето пътешестване с Windows, където Copilot ще бъде входната точка в света на изкуствения разсъдък ”, споделя Юсуф Мехди, вицепрезидент и шеф потребителски маркетинг в Microsoft.

Новият клавиш Copilot ще размени клавиша за меню, който се намира до десния Alt на множеството клавиатури. Натискането на този клавиш ще започва вградения AI помощник в Windows 11, който работи в стила на ChatGPT и може да дава отговор на разнообразни въпроси, както и да прави някои дейности в Windows.

Ако Copilot към момента не е разполагаем в района на потребителя, натискането на клавиша Copilot ще започва Windows Search. Понастоящем не е известно дали бутонът Copilot ще може да се употребява в композиция с други клавиши по метод, сходен на този с бутона Windows.

Microsoft към момента не е оповестила кои OEM производители ще стартират да вършат клавиатури с клавиша Copilot, оставяйки това известие за ревюто CES 2024, което стартира идната седмица в Лас Вегас.

В същото време Юсуф Мехди отбелязва, че бутонът Copilot скоро ще се появи в нови компютри с Windows 11 от сътрудниците в екосистемата на Microsoft, както и във фирмените устройства Surface.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР