Китайският производител на смартфони Oppo тихомълком обяви промяна в цвета

...
Китайският производител на смартфони Oppo тихомълком обяви промяна в цвета
Коментари Харесай

Oppo се отказва от емблематичния си зелен цвят за сметка на минималистично черно и бяло

Китайският производител на смарт телефони Oppo тихомълком разгласи смяна в цвета на емблематичното си зелено лого. Компанията е решила да се откаже от зелените акценти в интерес на черните, както означиха онлайн потребителите в Китай, които видяха измененията в профилните изображения на компанията в Weibo.

Макар, че доста почитатели показаха разочарованието си от смяната, Oppo ги увери, че зеленото остава значим съставен елемент на марката. Компанията възнамерява да употребява цвета в „ интерактивни образни планове: За да обогати всяка сцена, в която марката се среща с потребителите “. Самото лого обаче последователно ще понижи потреблението на цвят и ще се появява в монохромен тип.

Тази смяна бележи преход от предходната маркетингова тактика на Oppo. Постепенно тя се отдалечи от зеления цвят на логото. Компанията е употребила бели букви, които от време на време са приспособени към разнообразни образни детайли, като да вземем за пример лилавия вид на Reno10 Pro, който е с виолетови букви Oppo върху кутията. По сходен метод логото е сребристо на Find X6 Pro.

Преминаването към черно-бяла цветова скица е в сходство с актуалната наклонност към минималистичен дизайн в софтуерната промишленост. Компании като Apple и Гугъл също възприеха тази наклонност през последните години. И двете компании възприеха минималистичен метод към брандинга и дизайна на продуктите си.

Като цяло решението на Oppo да се откаже от емблематичния си зелен цвят на логото в интерес на минималистична черно-бяла цветова скица е самоуверен ход, който отразява актуалната наклонност към елементарност и минимализъм в софтуерната промишленост. Въпреки, че на някои почитатели може да не им хареса, остава да забележим дали този ход ще се отплати на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР