Китайският министър на външните работи Цин Ган каза днес в

...
Китайският министър на външните работи Цин Ган каза днес в
Коментари Харесай

Китайският министър на външните работи към Блинкън: САЩ трябва да зачитат притесненията на Китай

Китайският министър на външните работи Цин Ган сподели през днешния ден в телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, че Съединени американски щати би трябвало да спрат да се намесват във вътрешната политика на страната, се показва в изказване на китайското външно министерство, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Двамата разговаряха преди плануваното посещаване в Пекин на ръководителя на американската дипломация, което цели стабилизиране на напрегнатите двустранни връзки по няколко въпроса, като да вземем за пример обвинявания в шпионаж и разногласията за полупроводници.

В диалога им Цин сподели, че се надява Съединени американски щати да създадат компромис, да се оправят с разликите и да насърчат общуването и съдействието.

Цин сподели също, че Съединени американски щати би трябвало да зачитат главните аргументи за угриженост на Китай, като да вземем за пример въпроса за Тайван. Той се надява връзките сред Китай и Съединени американски щати да се стабилизират и да се върнат в релсите на солидно и стабилно развиване.

Очаква се скоро китайското външно министерство да даде информация за пътуването на Блинкън, само че американски представител сподели предишния петък, че Блинкън ще бъде в Пекин на 18 юни, без да даде повече детайлности.

През февруари поради подозрителния китайски шпионски балон, който прелетя над Съединени американски щати, Блинкън анулира плануваното посещаване в Пекин, което щеше да бъде първото пътешестване до Китай на държавен секретар от пет години насам.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР