Китайските компании, срещу които администрацията на бившия президент на САЩ

...
Китайските компании, срещу които администрацията на бившия президент на САЩ
Коментари Харесай

Китайските компании от черния списък възнамеряват да съдят правителството на САЩ

Китайските компании, против които администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп вкара строги ограничаващи ограничения, имат намерение да съдят американското държавно управление откакто видяха, че предходната седмица Xiaomi във федералния съд на Съединени американски щати. Според предварителното решение на окръжния арбитър на окръг Колумбия Рудолф Контрерас (Rudolph Contreras), Xiaomi би трябвало да бъде изключена от листата на евентуално военните компании, които работят в полза на Комунистическата партия на Китай.

Решението на администрацията на Тръмп от месец януари тази година да включи Xiaomi в черния лист можеше да понижи пазарния дял на Xiaomi с $10 милиарда и да докара до спад в цената на акциите с към 9,5%, а това щеше да накара вложителите да се откажат от Xiaomi и да продадат своите дялове скъпи бумаги.

Сега Reuters оповестява, че редица китайски компании от черния лист към този момент водят договаряния с юридическите компании, в това число и със Steptoe & Johnson и Hogan Lovells. Техните шансове за продобиване на делата не са дребни, тъй като към този момент има казус – делото на Xiaomi.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР