Китай призова Съединените щати да спрат да си играят с

...
Китай призова Съединените щати да спрат да си играят с
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ за Тайван: Не си играйте с огъня

Китай прикани Съединените щати да " спрат да си играят с огъня " по въпроса с Тайван.

На конференция Министерството на защитата удостовери позицията си, че въпросът за статута на острова е вътрешен проблем на Китай, който страната би трябвало да реши без външна интервенция.

Пекин акцентира, че Народната освободителна войска е подготвена да отбрани суверенитета и териториалната целокупност на страната при нужда.

От ведомството показаха, че държавният консултант и министър на защитата Уей Фенге е провел телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Шойгу, по време на който двамата са разискали общи опасения и районни проблеми.

Изявлението на министерството пристигна, откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън упрекна Китай, че отхвърля да резервира статуквото и форсира процеса на обединяване, отбелязвайки, че Пекин също е отхвърлил предлагането на Вашингтон да работят дружно по въпроса.
 Китай не дава обещание, че няма да нападне Тайван
Китай не дава обещание, че няма да нападне Тайван

Пекин си резервира правото да избере средствата за дефинитивно обединяване с острова

Вчера, че няма да употребява военна мощ, с цел да сплоти още веднъж Тайван с континенталната част на страната.

Тайван живее под непрекъсната опасност от инвазия от страна на Китай, който претендира, че демократично управляваният остров е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен - със мощ, в случай че е належащо.

П рез 2005 година Пекин одобри закон, даващ на страната правно съображение за военни дейности против острова, в случай че той се отдели или има намерение да го направи.

Тайван обаче отхвърля претенциите на Китай и акцентира, че единствено жителите на острова могат да вземат решение бъдещето си.
 Съединени американски щати предизвестяват за допустима скорошна инвазия на Китай в Тайван
Съединени американски щати предизвестяват за допустима скорошна инвазия на Китай в Тайван

Администрацията на Байдън чака Пекин да забърза проектите си за обединяване

Напрежението сред Пекин и Тайпе набъбна, откакто през август ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати

За да покаже гнева си, Китай провежда военни учения към Тайван, които включваха изстрелване на ракети и стъпки за слагането на острова под обсада. Оттогава Китай продължава военните си дейности, въпреки и в по-малък мащаб.

Това насочи вниманието на Тайван и другарските му страни, като Съединените щати и Япония, върху това по какъв начин би могъл да се развие всеки спор с Китай и по какъв начин Тайван и неговите съдружници могат да отговорят.

Тайпе към този момент предизвести, че китайска обсада на Тайван или завземането на негов офшорен остров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР