Kia потвърди, че търси партньор за производство на автономен електромобил(снимка:

...
Kia потвърди, че търси партньор за производство на автономен електромобил(снимка:
Коментари Харесай

Kia поскъпна от слух, че ще прави е-кола заедно с Apple


Kia удостовери, че търси сътрудник за произвеждане на самостоятелен електрически автомобил
(снимка: CC0 Public Domain)

Акциите на автомобилния производител Kia поскъ пнаха осезаемо на фона на слуховете за взаимно произвеждане на електромобил дружно с Apple. Котировките на компанията се повишиха с 20%.

Различни източници настояват през последните дни, че компанията Hyundai Motor е трансферирала на Kia пълномощията да си сътрудничи с Apple при основаването на електрическа кола. Слуховете наподобява са положителни за Kia, откакто пазарната ѝ стойност се е повишила.
още по тематиката
Впоследствие Kia реши публично да приказва за слуховете, които се популяризират в медийното пространство. Според нейни представители, Kia в действителност изследва опцията за съдействие в създаването на самостоятелни транспортни средства с електрическа двигателна сила дружно с „ някои компании ”.

Корейската компания обаче не посочи дали Apple е измежду евентуалните сътрудници. Името на компанията от Купертино е в доста репортажи на тематика коли. Твърди се, че Apple интензивно създава самоуправляем електрически автомобил, само че варират в необятни граници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР