КИА Моторс представи първи официални снимки на изцяло новия Ceed. Моделът

...
КИА Моторс представи първи официални
снимки на изцяло новия Ceed. Моделът
Коментари Харесай

СЪЗДАДЕН В ЕВРОПА: НОВИЯТ КИА CEED

КИА Моторс показа първи официални снимки на напълно новия Ceed. Моделът ще осъществи своята интернационална премиера в рамките на Автомобилното ревю в Женева 2018. Настоящият, към този момент трето поколение Ceed е планиран, създаден, конструиран и създаден в Европа. Той подсилва наличието на КИА в европейския C-сегмент с новаторски нови технологии, нов, по-изчистен и атлетичен дизайн, и още по-приятно чувство при шофиране.

От старта на производството на първата генерация cee’d в завода на марката в Словакия през декември 2006г. до в този момент, повече от 1.28 млн. автомобила са напуснали поточните линии. Името на новия модел – от cee’d се трансформира в Ceed – утвърждава мисията му на автомобил, предопределен за „ европейската общественост с европейски дизайн “ (the Community of Europe, with European Design). Повече от 640 000 бройки от второто поколение на модела са осъществени на Стария континент след началото на производството през 2012 година Навлизайки в третото си потомство, Ceed идва с очаквания за още по-сериозен дял на продажбите на КИА в Европа.

Подобно на своите прародители, новият модел е планиран и конструиран във Франкфурт от екипите, работещи в европейското поделение на КИА за дизайн, продуктови разработки и развойна дейност. Автомобилът ще се създава в завода на марката в Жилина, Словакия, заедно с КИА Sportage и КИА Venga.

Майкъл Коул, основен действен директор на KIA Motors за Европа, разяснява: “Повече от десетилетие КИА Ceed е свързващо звено в увеличаващия се растеж на марката на европейските пазари. Създаден ексклузивно за европейските потребители, дебютът на Ceed през 2006 година бе повратна точка в историята на КИА. “

“Надграждайки върху тази солидна основа, новият Ceed предлага един наистина съвременен и отличаващ се дизайн, както и най-новите технологии, с които удобството и сигурността се издигат до нови, по-високи равнища. Усъвършенстваните двигатели и окачване подсигуряват още по-приятно и ангажиращо шофиране, като едновременно с това оферират високото качество и комфорт, което клиентите очакват от КИА. Този автомобил е призван да бъде измежду най-иновативните в своя клас. ”
Новият модел ще дебютира по време на Автомобилния салон в Женева през март, където за първи път ще бъде повдигнато покривалото и на още една трансформация. Хечбекът с пет порти влиза в производство през май тази година. Новият Ceed ще се дистрибутира изключително и единствено в Европа от края на второто тримесечие на 2018 година

Наситено Ceed наличие в европейския C-сегмент
През 2017г. продажбата на модели от С-сегмента възлиза на 22% от европейския автомобилен пазар. Днес той заема един от най-големите пазарни дялове по отношение на осъществените търговски размери. Предходното потомство cee’d доближи 16% от всички продажби на КИА в Европа през изминалата година и дружно със Sportage трайно се подрежда измежду бестселърите на бранда в Европа.

Майкъл Коул разяснява: “През 2006г. делът на КИА на европейския пазар беше около 1,5%. През 2017г. достигнахме 3,0%. След въвеждането на cee’d годишните продажби на КИА в Европа набъбнаха повече от два пъти – от 225 000 броя през 2006 година до над 472 000 броя през 2017г. В приблизително срочен проект си поставяме за цел годишни продажби от над 500 000 автомобила. Убеден съм, че новото семейството Ceed ще резервира ролята си на двигател на устойчивия растеж на бранда КИА през идващите няколко години. “

Ceed заема специфична позиция в продуктовата гама на КИА. Възприятията на потребителите са за динамичен автомобил със състезателен темперамент, който в същото време е едно от най-надеждните, практични и разпознаваеми превозни средства. Подпомогнат от разширяващата се продуктова палитра, която се допълни от модификациите GT и от GT-Line, хечбекът на КИА от C-сегмента поема ролята на своеобразен „ център “ на марката.

Майкъл Коул добави: “Ceed се трансформира в бързо различим модел по европейските пътища. Той е емблема за надеждност и качество в своя сегмент и се радва на високата оценка на потребителите по повод на технологиите за оптимален комфорт и сигурност, за което способства и фактът, че е основан, създаден, конструиран и произведен в Европа. Новият модел ще подсили и надгради всички тези вече налични преимущества. “

Зрял и атлетичен – нов дизайн за трето поколение Ceed
Новият КИА Ceed е планиран в европейския дизайнерски център на марката във Франкфурт, Германия, под ръководството на Грегъри Гийом, началник на дизайнерския център за Европа, и Петер Шрайер, основен дизайнер на КИА.

По-нисък, по-широк и с по-дълъг заден надвес спрямо предшественика си, силуетът на новия Ceed показва едно по-зряло чувство за атлетичност. Прави линии заместват заоблените повърхности при предходния модел и решително преливат в предната част, която се отличава с по-широка радиаторна решетка „ тигров нос “ и по-ниско позициониран отвор на въздуховода – прецизни, линейни форми, които дават размер на „ лицето “ на автомобила. Стандартно новият модел е оборудван с LED дневни светлини в кубовидна форма, в унисон с образа на моделите GT и GT-Line. Изострените, прави линии образно удължават предния похлупак и придават на автомобила един по-изтънчен, рафиниран контур. Усещането за зрялост и мощ се поддържа и от страничния силует, който този път се развива в подчертана хоризонтална низина. Новият модел наследява необятната C-колона, която се превърна в признак на дизайна на КИА в последните години.

Новият КИА Ceed хечбек с пет врати предоставя опция за избор сред 12 екстериорни цвята и селекция от джанти с разнообразен дизайн: 15 ” стоманени джанти, 16 ” стоманени или лети алуминиеви джанти, както и 17 ” лети алуминиеви джанти в два цвята.

По отношение на купето новият Ceed е по-ергономичен от всеки път, конструиран изцяло от още по-висококачествени материали. Интериорът на салона, типичен за най-новите коли на КИА, е адаптиран за новия Ceed, тъй че да осигури повече свободно пространство и усещане за шир за пасажера начело, повече място в зоната за краката.

Таблото е обособено в 2 зони: в горната е разположена "плаваща " система от информационно-развлекателни устройства със сензорен екран, а в долна част са ситуирани контролните панели за аудио системата, отоплението и вентилацията. Централната подпора е насочена към водача за по-удобно боравене с контролните уреди. Интериорът е изпълнен в изискани, меки на досег материали, които ненатрапчиво акцентират стилната и първокласна конюнктура в салона. Изборът е между акценти в цвят металик или сатениран хром, текстил, синтетична или естествена кожа. Опционално се предлагат и облицовани с кожа волан и скоростен лост.

Изграден върху новата платформа K2 на КИА, новият Ceed е с 20 мм по-широк (1800 мм) и 23 мм по-нисък (1447 мм) спрямо предходния модел. Размерът на междуосието остава същият – 2650 мм, като предният надвес е скъсен с 20 мм (до 880 мм), а задният е удължен с 20 мм (до 780 мм). Новата платформа спомага и за едно ново, по-ефективно окомплектоване на Ceed. Новият модел е с по-голям багажник – 395л, както и с повече пространство за раменете на пасажерите отзад, повече място над главите на първия ред, както и по-ниска позиция на седене за водача.

Проектиран за европейските пътища
Новият Ceed е планиран извънредно за европейските пътища и по усета на европейските консуматори. Усъвършенстваното ръководство на новия Ceed подсигурява по-добра динамичността и удоволствие от шофирането. Новата напълно самостоятелна система на окачване осигурява още по-добро пътно държание, адаптивно ръководство, непоклатимост при по-високи скорости.

Новият Ceed се предлага с необятна палитра от двигатели, създадени според изискванията на европейските потребители. Бензиновите мотори включват усъвършенствана версия на популярния 1-литров T-GDi мотор на КИА (турбобензинов с непосредствено впръскване), развиващ мощ от 120 к.с., както и нов 1,4-литров T-Gdi с мощ от 140 к.с. Турбокомпресорът на мотора позволява по-широк обсег на въртящия миг в сравнение с по-стария 1,6-литров мотор, което значи усъвършенствана отзивчивост при всевъзможни пътни настилки – при това при понижени въглеродни излъчвания. На по-късен стадий ще се предлага и 1,4-литров MPi двигател (с многоточково впръскване) и мощност от 100 к.с.

Новият Ceed ще бъде разполагаем и с изцяло новия дизелов мотор U3 на КИА. Проектиран съгласно най-новата норма за вредните излъчванията Euro 6d TEMP, новият U3 1,6-литров CRDi (със система common-rail за електронно непосредствено впръскване на дизеловото гориво) употребява технология за селективна каталитична редукция (SCR) с цел деен надзор на излъчванията, което спомага за тяхното значително намаляване. Така новият двигател генерира по-малко въглероден диоксид, прахови частици и азотен оксид в сравнение с по-старите дизелови двигатели на КИА. U3 1,6-литров CRDi се предлага с мощ от 115 и 136 к.с. и въртящ момент от 280 Нм. Благодарение на новия мотор излъчванията въглероден диоксид се очаква да паднат под 110 г/км по новата Световна хармонизирана процедура за тестове на леки коли (WLTP), приравнена към Новия европейски цикъл на шофиране (NEDC).

Всеки от моторите е окомплектован с 6-степенна ръчна трансмисия, а новите 1,4- литрови T-GDi и 1,6-литрови CRDi мотори ще бъдат предлагани и със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител на КИА.

Технологични нововъведения на още по високо ниво
Иновациите са сърцето на новия КИА Ceed, който ще бъде най-високотехнологичният автомобил в своя клас, от момента на влизането му в продажба.

В купето на автомобила е налична богата палитра от технологии за повече комфорт и спомагателни удобства за лидера и пасажерите. ‘Плаващата’ информационно-развлекателна система се предлага дружно с аудио система и 5- или 7-инчов сензорен екран. Друга възможност е навигационна система с 8-инчов сензорен екран с опционална, извънредно мощна JBL Premium аудио система с авангардната технология Clari-Fi за възпроизводство на музика, която възвръща звукови сигнали, изгубени в процеса на дигитална компресия. Стандартното оборудване включва цялостна интеграция със смартфон чрез Bluetooth, както и автоматизирани светлини и безключов достъп.

Системата за избор на режим на шофиране ще разреши на клиентите да се насладят оптимално на вариантите за обикновено и спортно ръководство. Нормалният режим дава опция за максимално разгръщане на горивната успеваемост и предлага умерено, релаксиращо управление. Спортният режим подобрява реакциите на дроселната клапа, позволява по-бързо ускоряване - от положение на покой и по време на придвижване - като адаптира кормилното ръководство и предоставя опция за по-директна реакция в синхрон с дейностите на лидера.

Като алтернатива новият Ceed ще предлага и отопляемо предно стъкло, което е изключително преимущество в студените месеци. Тази технология се появява за първи път в автомобил на КИА и ефективно елиминира скреж, лед и изпотяване на предното стъкло единствено с натискането на един бутон. Безжично зарядно устройство за смарт телефон, отопляеми и вентилирани предни седалки и отопляеми задни седалки също са разполагаем на пасажерите в новия модел.
Опционалният екопакет на Ceed включва Active Air Flap (активна въздушна клапа), която се затваря и отваря според от изискванията за изстудяване на мотора, като по този метод подобрява аеродинамичната успеваемост на автомобила, с която се реализира по-голяма икономия на гориво. Екопакетът също така включва покритие на долната част на каросерията, по-ниско окачване, което оптимизира въздушния поток под автомобила, както и гуми Michelin с по-ниско съпротивление при търкаляне.

В допълнение към 7-те общоприети въздушни възглавници на автомобила, усъвършенстваните технологии за подпомагане на лидера издигат защитата на пасажерите на още по-високо равнище, което се реализира посредством набор от системи за активна сигурност и понижаване риска от конфликт. Стандартното оборудване включва: автоматизирано ръководство на дългите светлини (High Beam Assist); предупреждение за бдителността на водача (Driver Attention Warning); помощник за поддържане на траекторията в лентата на движение (Lane Keeping Assist); предизвестие при опасност от преден конфликт (Forward Collision Warning) с помощник за отбягване на евентуален челен конфликт (Forward Collision-Avoidance Assist).

Новият Ceed е първият автомобил на КИА, оборудван със система за предупреждение при несъзнателно овакантяване на пътната лента (Lane Following Assist), която в действителност вече представлява технология за автономно шофиране от второ равнище. Функцията Lane Following Assist наблюдава превозните средства, участващи в придвижването, регистрира подобаващи свободни пространства в прилежащите пътни ленти, в които автомобилът би могъл да премине безопасно. Тя разпознава пътната маркирова, като по този метод поддържа траекторията на Ceed в пътното платно, контролира ускорението, прекъсването и управлението според от колоната превозни средства пред автомобила. Системата употребява външни датчици, за да поддържа безвредна отдалеченост спрямо превозното средство начело и оперира в скоростен диапазон от 0 до 130 км/ч.

Допълнително наличните технологии включват образован круиз надзор (Smart Cruise Control) с помощник за тръгване и спиране, система за предизвестие при наличие на автомобил в мъртвата зона (Blind Spot Collision Warning), функционалност за сигнализация при пресичащи откъм гърба коли (Rear Cross-Traffic Collision Warning), система за автоматично паркиране (Smart Parking Assist) и доловими посредством досег предупредителни сигнали, предавани от кормилото при опасност от преден конфликт.

Стандартно всеки нов Ceed е оборудван със системата на КИА за автоматичното управление на стабилността на превозното средство (VSM), която гарантира прецизно прекъсване и придвижване в завой, като регулира електронната система за контрол на стабилността (ESC), при положение че долови незадоволително сцепление.

В продажби от второто тримесечие със 7г.гаранция или 150 000 км пробег
Новият КИА Ceed ще се създава в завода на КИА в Жилина, Словакия, от второто тримесечие на 2018г. С появяването си на пазара в края на второто тримесечие на 2018г., Ceed ще отговори на добре познатото обещание на КИА за високо качество, подплатено от безпрецедентна 7г. гаранция или 150 000 км пробег, която ще се предлага общоприетоо и при новия модел.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР