Керченският мост е обвит в димна завеса, а видеа и

...
Керченският мост е обвит в димна завеса, а видеа и
Коментари Харесай

Дим над руския мост към Крим, докато Москва твърди, че е свалила 20 украински дрона

Керченският мост е обгърнат в димна завеса, а видеа и известия в Telegram и X (Twitter) демонстрират гледката и свидетелстват, че е имало и гърмежи. Мостът свързва нелегално окупирания полуостров Крим и Русия. Назначените от окупаторите управляващи настояват, че не е повдреден. Първото пояснение за случая беше, че в последните часове е предотвратена офанзива към Крим, като са били свалени 2 украински дрона.

Another day, another Ukrainian strike on the Crimea bridge. Degree of damage unknown so far. Russia claims it shot down two Ukrainian missiles.
— Yaroslav Trofimov (@yarotrof)
През нощта известията от Кремъл бяха за други 20 обезвредени безпилотни апарата над Крим. Независимо удостоверение на тези изказвания досега няма. Независима инспекция на фрагментите - също.

Another attack on the Crimean Bridge is reported.
— Anonymous (@YourAnonOne)
Мостът, издигнат през 2014 година след анексията на Крим и представляващ главен маршрут за доставяне на съветската войска във пълномащбната война, която режимът на Владимир Путин води против Украйна, е честа цел на украинските сили в последните месеци. През октомври детонация докара до сриване на части от оборудването. През февруари Москва съобщи, че е възстановила придвижването. Железопътната връзка бе отворена през май.

В събота се появиха известия за задействане на сирената за въздушна паника в Крим. Властите стопираха за малко придвижването по моста към Русия. Официалната версия на съветника в кримската администрация Крючков гласи: " Специалните служби основават димна завеса. Движението ще бъде обновено скоро ".

От това не стана ясно за какво така наречен " димна завеса " тук-там е черна, което се вижда на разпространяващите се фрагменти.

Назначеният от Русия началник на украинския полуостров Сергей Аксьонов също твърди, че са свалени две ракети. По-късно от съветското министерство на защитата също споделиха, че става дума за свалени ракети С-200 и също повтори, че " няма щели или жертви ".

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски илюстрира с линк към песента на The Beatles Yellow submarine към новината за моста в Telegram. Няма публична друга реакция от украинските управляващи все още.

По-рано се появиха известия и за въздужни офанзиви в региона на Запорожка област. Част от нея е подруска окупация и там се водят ожестомени боеве. Един човек e погубен и 12 души са ранени след удар с управляваема авиационна бомба в югоизточният украински град Орихов, сподели министърът на вътрешните работи Игор Клименко в изказване, оповестено в Telegram.

" Врагът удари Орихов с управляема авиационна бомба тази заран. При удар е погубен служител на реда. 12 души са ранени, в това число 4 служители на реда ", сподели министърът. Някои от потърпевшите са в тежко положение.

След поредна масирана съветска офанзива в региона на Харков в събота сутринта е убита и 72-годишна жена. През седмицата украински публични лица нарекоха северния фронт в източния район „ епицентър “ на военните дейности, само че че украинската защита се задържа.

Тъй като съветските офанзиви се ускоряват, Украйна подреди евакуацията на цивилни в и към град Купянск, който беше освободен в светкавична украинска акция през септември. Олег Синегубов, шеф на военната администрация на Харковска област, сподели, че към 12 000 души са останали в града и в този момент обмисля оповестяване на наложителна евакуация на деца допълнително обитаеми места. Синегубов добави, че през миналото денонощие съветските войски са обстрелвали други обитаеми места в региона с артилерия, минохвъргачки и други оръжия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР