Кембриджкият речник на английския език определи постоянство (perseverance) за дума

...
Кембриджкият речник на английския език определи постоянство (perseverance) за дума
Коментари Харесай

Кембриджкият речник на английския език избра постоянство за дума на годината

Кембриджкият речник на британския език дефинира " неизменност " (perseverance) за дума на годината, заяви уеб сайтът на вестник " Индипендънт ".
Още по темата
Изборът е в чест на едноименния марсоход на НАСА, който търси живот на Червената планета.

Според мениджъра на издателския отдел на " Cambridge Dictionary " Уендалин Никълс, " постоянно следим скокове в търсенията на думи, свързани с настоящи събития, когато тези думи са по-малко познати ". Затова е разумно, че търсенията на думата са се нараснали след спускането на марсохода на НАСА.

Значението на думата " perseverance " е потърсено в Кембриджкия речник повече от 243 хиляди пъти от началото на тази година, изясняват редакторите на изданието. Пикът е бил сред 18 и 24 февруари, откакто марсоходът се приземи на Червената планета.

Апаратът на НАСА " Пърсивиърънс " се спусна на повърхността на кратера Джезеро (Йезеро) на 18 февруари. Той работи в напълно автоматизиран режим. Американските учени се надяват с негова помощ да открият следи от живот на Червената планета. Марсоходът към този момент съумя да вземе скални проби, които следва да бъдат изпратени към Земята през 30-те години.

" Точно както е нужна непримиримост, с цел да се приземи марсоход на Марс, по този начин е нужна и непримиримост, с цел да се оправим с провокациите и разстройствата в живота ни, породени от COVID-19, климатичните бедствия, политическата неустойчивост и споровете. Ние оценихме тази връзка и считаме, че потребителите на речника на Кеймбридж също го вършат. ", сподели Уендалин Никълс пред Sky News.

През януари тази година търсенията в уеб страницата на Cambridge Dictionary се усилиха за " insurrection " (въстание), " impeachment " (импийчмънт), " inauguration " (встъпване в длъжност) и " acquit " (оправдаване), защото президентските избори в Съединени американски щати привлякоха вниманието на целия свят. Според редакторите това е още едно доказателство, че думите, търсени в Cambridge Dictionary, постоянно отразяват настоящите международни събития.

В началото на този месец уточни за дума на 2021 година " vax ", която значи ваксина, както и имунизиране. Изрази, свързани с ваксини, са употребявани доста постоянно през 2021 година поради пандемията от Ковид-19.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР