Казанлък. Седмицата на бащата, която ще се проведе в дните

Казанлък. Седмицата на бащата, която ще се проведе в дните ...

Стара Загора: Библиотека „Искра“ в Казанлък организира изложба и фотостена, посветени на седмицата на бащата.

Казанлък. Седмицата на бащата, която ще се проведе в дните от 6 до 11 ноември, ще бъде отбелязана от Общинска библиотека „Искра“ в Казанлък с редица събития, обединени от мотото „Най-отговорното забавление и най-забавната отговорност“. Това каза за Радио „Фокус“ директорът на библиотеката Анна Кожухарова. Тя добави, че целта на библиотека "Искра" е чрез различни форми на дейност и контакт с децата и родителите да насочи вниманието върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.
Една от инициативите е фотостена „Аз и татко“. Всяко дете или баща може да занесе през цялата седмица от 6 до 11 ноември снимки, на които децата се забавляват, четат, учат или пътешестват със своите любими татковци, с които ще бъде оформена специална фотоизложба.
Друга инициатива е изложба от детски рисунки "Супер силата на татко". Детските рисунки ще се създадат по време на специални творчески работилници в периода от 6 до 11 ноември. Изложбата ще бъде открита на 11 ноември от 11.00 часа в Детско-юношеския отдел на библиотеката, когато ще се състои и срещата с бащи, активни застъпници на детското четене.
В Седмицата на бащата библиотеката в Казанлък ще регистрира безплатно нови читатели на Детския отдел. „Всеки баща, довел своите малки наследници в библиотеката от 6 до 11 ноември, ще спомогне за превръщането на децата си в активни читатели“, каза Кожухарова.
Организатори на инициативите в Седмицата на бащата са Община Казанлък и общинска библиотека „Искра“. В национален мащаб Седмицата на бащата ще протече под надслова „Истинският мъж знае как да бъде баща“.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net