Карлос Алкарас откри участието си на Уимбълдън с много труден

...
Карлос Алкарас откри участието си на Уимбълдън с много труден
Коментари Харесай

Все по-уверен на тревата: Безупречен Алкарас ще дебютира в третия кръг на Уимбълдън

Карлос Алкарас откри присъединяване си на Уимбълдън с доста сложен триумф над германеца Ян-Ленард Щруф, като беше същинско знамение, че младежът продължи напред. 19-годишният играч играе едвам втория си шампионат на трева в кариерата си и самичък признава по какъв начин към момента не се движи решително върху настилката, само че несъмнено се учи бързо, съдейки по представянето му през днешния ден.

Двукратният Мастърс първенец се изправи против Талон Грийскспор, чийто жанр на игра е съвършен за настилката в Лондон и мнозина чакаха ибиериеца да има съществено проблеми, единствено че той организира съвършен дуел и се наложи с крайното 6:4 7:6(0) 6:3, с цел да си обезпечи среща с сложени под номер 32, а точно Оскар Оте.

Непоставеният тенисист действаше по-уверено в началните минути и пръв имаше опция да пробие, единствено че Алкарас подвигна нивото си и не разреши сходен процес на събитията. Младокът не след дълго доближи до обстановка 0:40 и въпреки че непоставеният състезател се избави, то напълно скоро любимецът осъществя по този начин скъпия брейк и поведе в обособените сетове.

Вторият сет протече също толкоз равностойно, но по напълно друг метод. Сервиращите безпроблемно минаваха през подаванията си и закономерно се стигна до тайбрек, в който петият подложен не отпусна нито точка на съперника си и направи сериозна крачка към третия кръг на Уимбълдън.

Следващата част започва с замяна на ранни пробиви, само че оттова насетне младежът пое цялостен надзор над събитията на корта и изглеждаше като че ли е свикнал значително с покритието, защото сменяше посоката си на придвижване с лекост и правеше голям брой завършващи удари. В последна сметка Грийкспор видя по какъв начин няма никакъв късмет да реализира поврат и капитулира пред невероятния тенис на Алкарас.

19yo Carlos Alcaraz is into the 3rd round at Wimbledon for the first time.

Very good performance to beat the dangerous Tallon Griekspoor 6-4, 7-6(0), 6-3 on court 2.

Much, much better than his R1 vs. Struff.

Alcaraz will face Oscar Otte on Friday.

[getty]
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР