Към момента всички проблеми с мрежа високо напрежение са отстранени.

...
Към момента всички проблеми с мрежа високо напрежение са отстранени.
Коментари Харесай

Министър Радев: Стотици хиляди имат проблеми с тока, Благоевград и Кюстендил сред най- засегнатите 

Към момента всички проблеми с мрежа високо напрежение са отстранени. От 20-те наранени подстанции във всяка една имаме постоянна съгласуваност и застраховане на мрежите под тях. Ситуациите с мрежите приблизително и ниско напрежение са тежки обаче. 778 обитаеми места, с общо 300 хиляди клиенти, в ЕРМ Запад са наранени. Това съобщи министърът на енергетиката Румен Радев по отношение на настоящата метеорологична конюнктура.

" Най-засегнати са Благоевград , Видин, Враца, Монтана, Перник, Софийска област, Плевен, Ловеч, Кюстендил . В ЕРМ Юг местата без ток са 55. Най-сериозно е ситуацията в Стара Загора, Хасково и Сливен. В ЕРМ Север в 779 места има повреди. Над 430 обитаеми места са електрозахранени в границите на днешния ден ", изясни той. И добави, че газопреносните сдружения проблеми няма.

Министърът също по този начин увери, че няма повишен радиационен декор в страната, като назова, че информацията за нараснала радиация е подправена вест.

" Категорично подправена вест е нарасналият радиационен декор. Обичайните стойности са сред 0, 07 и 0, 3 микросиверта на час. За последните 24 часа сме в този период. В региона на Козлодуй и на разстояние от 100 км са към 0, 10. Заради естествения декор на тухлите има по-висока стойност. Няма какъвто е и да е мотив за безпокойствие. "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР