Какво трябва да консумираме за вечеря, за да не се

...
Какво трябва да консумираме за вечеря, за да не се
Коментари Харесай

Как да вечеряме правилно, за да не напълнеем

Какво би трябвало да консумираме за вечеря, с цел да не се отразява на фигурата ни? Този въпрос си задават огромна част от хората. Някои даже умишлено пропущат последното хранене за деня и се стараят да не употребяват никаква храна 6 часа преди сън. Но постоянно през нощта гладът припомня за себе си и среднощната закуска се оказва доста по-вредна, в сравнение с вечерята. Ето по какъв начин е вярно да вечеряме, с цел да не напълняваме.
1. Малки порции
 В тези часове е най-подходящо да закусваме и вечеряме В тези часове е най-подходящо да закусваме и вечеряме
Хората, които се пробват да отслабнат, би трябвало да закусват късно и да вечерят рано, настояват учени от Университета в Съри, Югоизточна Анг...
Калориите, признати на вечеря, би трябвало да бъдат 20 % от общата дневна стойност. Ако вечеряте в ресторант, вземете едно ядене, за предпочитане първото или второто и едвам по-късно помислете за десерт - в случай че сте сити, по-лесно ще се откажете от сладкото. Същото се отнася и за алкохола.
2. Без въглехидрати и мазнини
Избягвайте тежки, мазни и въглехидратни храни. Фокусирайте се върху месо, риба, извара или яйца. Протеинът ще ви даде чувство за задоволеност, защото се усвоява за по-продължителен интервал от време, без да предизвиква нови пристъпи на апетит.
Спагети, картофи, каши - макар че са източник на мудни въглехидрати, нямате потребност от тях на вечеря, в случай че не ви се постанова да работите нощна промяна. Въглехидратните храни покачват равнищата на кръвната захар и мъчно ще заспите след потреблението им.
3. Вечеря в спокойна обстановка
 Ето какво ще се случи с тялото ни, в случай че залъгваме глада си Ето какво ще се случи с тялото ни, в случай че залъгваме глада си
Защо е рисково да залъгваме глада си, похапвайки дребни неща сред главните хранения? На този въпрос отговори диетологът и психотерапев...
Вечерята пред екрана на тв приемник или компютър не е най-хубавото решение. В случая мозъкът е заплеснат от получаваната информацията и пропуща сигналите за задоволеност, които стомахът му изпраща. Вечеряйте в спокойна конюнктура.
4. Без кофеин
Кофеинът подтиква нервната система и тялото ви губи визия за времето. По-добре е да заместите кафето със слаб чай, билкова инфузия или цикория.
5. Вечеря 3 часа преди лягане
Идеалното време за вечеря е 3 часа преди лягане. Митът от дълго време е развенчан, че след 18:00 часа не би трябвало да вечеряте.
При състояние, че си лягате съвсем в среднощ, не е проблем да вечеряте в 20:00 часа. За 3-4 часа стомахът ви ще успее да смели храната и няма да чувствате апетит. В случая ще заспите по-лесно, а на сутринта ще имате вкус за изобилна закуска. И за избегнете преяждането на вечеря, не пропускайте следобедното хранене, което би трябвало да е лека закуска.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР