Какво ще правят ромите през зимата, след като им забранят

...
Какво ще правят ромите през зимата, след като им забранят
Коментари Харесай

Най-сетне: Тази забрана ще посече жестоко циганите

Какво ще вършат ромите през зимата, откакто им забранят да се топлят със остарели мебели и черчевета. Нова разпоредба, чиято цел е по-чист въздух през зимата, не разрешава за отопление да се употребява дървесина, която е обработвана с лак, бои, химикали и смоли. Причината е, че при изгарянето им в атмосферата се отделят нездравословни изпарения.

Проектът е квалифициран от Министерството на земеделието. Изискванията са за битово отопление да се употребява единствено суха дървесина, която не е претърпяла химическа обработка или да е обвързвана с примеси, представляващи текстил, пластмаси, гуми или други субстанции.

Проектът на нормативния акт е направен от междуведомствена група взаимно Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Изпълнителна организация по горите (ИАГ), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), Асоциация „ Общински гори “, браншови и неправителствени организации.

Текстовете са съобразени с европейските наставления за по-чист въздух в Европа.

Според специфичния отчет на Европейската счете палата и статистиката на Световната здравна организация, страната ни е преди всичко по замърсяване на въздуха, а главните източници за това са битовото отопление и автомобилният превоз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР